Freezzz Beezzz wint eigen tornooi Tom’s Tourney

Freezzz Beezzz 1 won voor de eerste keer in 26 jaar Tom's Tourney.
Redactie KW

Vorig weekend had op alle terreinen van de Gulden Kamer in Sint-Kruis Tom’s Tourney, het tweede grootste frisbeetornooi binnen Europa, plaats. In een organisatie van Freezzz Beezzz. Die Brugse club kent momenteel met 160 leden een enorme groei.

Het internationaal tornooi was goed voor 60 teams en 600 spelers. Die komen hoofdzakelijk uit ons land, Nederland, Groot-Britannië, Duitsland, Frankrijk, een Israëlische ploeg uit Tel Aviv en drie Russische uit Moskou en Sint-Petersburg. Maar ook Italianen, Spanjaarden, Denen en Zweden waren te gast. Meer kunnen er niet meer bij en dat willen we ook niet. Het moet beheerbaar blijven”, vindt Glenn Nolf. “We hadden 122 ploegen die wilden deelnemen. In principe kunnen we het dubbel zo groot maken, maar dan wordt de duur van de matchen ingekort of moeten we meer velden hebben. Beiden zijn voorlopig geen optie. Plus: vrijdagavond hadden we een barbecue voor 1.300 personen. We zitten dus aan ons maximum.”

Van de 60 teams waren er twintig die komende zomer net als Freezzz Beezzz naar het wereldkampioenschap gaan. Zij zien Tom’s Tourney als een ideale voorbereiding. “Een aantal ploegen staan heel scherp en hebben er bijvoorbeeld net als onze eerste ploeg enkele spelers van andere Belgische ploegen als versterking bijgehaald. Zo hebben wij vier spelers van Brussel en een iemand van Leuven, ook al omdat wij met te weinig zijn om op een gezonde manier aan dergelijk tornooi mee te doen. Zij trainen in voorbereiding van het WK ook met ons mee.” Freezzz Beezzz 1, de ploeg die naar het WK in de VS gaat, plaatste zich bij de laatste vier voor de huidige outdoorcompetitie. “We spelen op 1 juli net als vorig jaar de halve finale tegen Gent, Brussel ontmoet Leuven. Het eerste weekend van september organiseren wij het BK beach in Zeebrugge. Onze eerste ploeg probeert daar hun titel te verdedigen. Zij mogen overigens naar het EK beach voor clubteams dat een eerste keer wordt georganiseerd.”

Daarnaast is er nog het WK van 18 tot 23 juli in Ohio. “Op 10 juni is er ter voorbereiding ook nog het tornooi in Amsterdam, het grootste van Europa. Ook daar zullen er veel ploegen die aan het WK deelnemen aanwezig zijn. In Amerika ambiëren wij toch een plaats binnen de eerste 24. Er doen 48 ploegen mee. Daartussen zijn er nog trainingsweekends met teambuilding, waar ze hun conditie op peil houden, want het aantal wedstrijden is de komende weken redelijk beperkt.” (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier