Florian poef op de wereldkampioenschappen

Florian Van Acker © (Foto RB)
Redactie KW

Een kwartet tafeltennissers met beperking neemt deel aan de wereldkampioenschappen tafeltennis in Slovenië. Naast Bart Brands, Laurens Devos en Ben Despineux neemt Langemarkenaar Florian Van Acker ook deel aan dit WK tornooi.

Ondertussen zijn ze goed aangekomen in het Sloveense Celje voor het wereldkampioenschap G-tafeltennis. Deze afspraak staat al maanden met een dikke stift in hun agenda aangestipt.

Van Acker en Despineux hebben WK-ervaring: in 2014 veroverde Florian brons in Peking op 17-jarige leeftijd, Ben won ook brons in het team event. Het wereldkampioenschap vindt om de vier jaar plaats.

Vanaf woensdag slaan ze de eerste balletjes over het net op de groene tafel. Florian Van Acker (klasse 11) is paralympisch kampioen én nummer één op de wereldranglijst in zijn klasse. Hij is een van de speerpunten van de Belgische delegatie en gaat resoluut voor een medaille. Ondertussen trainden de tafeltennissers in de sporthal en vond ook de loting plaats.

Het programma van de Vlaamse topsporter Florian die in Celje in actie komt:

In de klasse 11 (verstandelijke beperking), groep A: Woensdag 17 oktober om 12.45 uur: Wan (HKG) – Van Acker op tafel 8. Donderdag 18 oktober om 11.15 uur: Chybinski (POL) – Van Acker op tafel 9 en op vrijdag 18 oktober om 18.45 uur: Chybinski (POL) – Van Acker op tafel 10.

(RB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier