Flore Stappers gelauwerd als Sportvrouw van het Jaar van het BDC

Redactie KW

Het Belgian Deafsport Committee (BDC) reikte in Wezembeek-Oppem op haar achtste sportgala diverse trofeeën uit. Die van Sportvrouw ging naar de Oostkampse atlete Flore Stappers.

De gala-avond werd bijgewoond door Kim Gevaert. Voorafgaand aan de uitreiking van de awards werden ook de nationale trofee Sportverdienste en fair-play BDC uitgereikt, respectievelijk aan Woluwe SSB en Koninklijke Sporting Kring Doven Brugge met een uitzonderlijke vermelding voor Flore Stappers. De atlete uit Oostkamp werd net als de twee jaar ervoor verkozen tot Sportvrouw van 2017. Flore was geselecteerd voor de 23ste Deaflympics, de Olympische Spelen voor doven en slechthorenden, in Turkije. Na een zege in de reeksen en in de halve finale moest ze in de finale van de 100 meter verstek geven wegens een blessure, waardoor ze een zekere medaille teloor zag gaan. Ook aan de 200 meter kon ze niet deelnemen.

De andere awards gingen naar judoka Kevin De Saedeleer, het nationaal voetbalteam U21, judoka Renaud Malaché als jongere U21, Guy Luyten als senior +45 en internationaal volleyscheidsrechter Nico Claerman. De Lifetime Achievement Award was voor atlete Els Boen uit Zandhoven. Zij nam destijds aan drie Deaflympics deel, met vier medailles en zes finaleplaatsen.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier