Filourun in Emelgem lokt honderden sportievelingen

De Filourun in het Bierkasteel in Izegem. © Frank
Redactie KW

Bier en sporten, beiden gaan meestal niet hand in hand. In Emelgem was dit zaterdagnamiddag wel het geval. Tijdens de ruim 5 km lange Filourun trokken de deelnemers een sprintje dwars doorheen brouwerij Van Honsebrouck. Na afloop kregen ze het biertje toegestopt en meteen werd ook het goed doel gesteund.

“Een onverhoopt succes”, sprak woordvoerder Bruno Lambert van het Bierkasteel net vooraleer hij het startschot gaf voor de eerste lichting van de honderden lopers die zich aan de Filourun waagden. “Ruim 500 mensen schreven zich vooraf al in. Vandaag meldde nog een pak meer volk zich aan.”

De Filourun was dan ook iets speciaals. Het 5,5 km lange traject strekte zich uit over de bedrijfsterreinen maar ook dwars doorheen de gebouwen. “De foedraal, brouwzaal, de bottelarij en zelfs de opslagloodsen maakten deel uit van het parcours”, aldus Bruno Lambert. De lopers werden niet aan hun lot overgelaten. De dansers van Dançar zorgden onder leiding van Ricardo Oliveira Ferreira voor een opwarming. Op het parcours zelf hadden dj’s postgevat en ook zanger Filip D’Haeze moedigde met zijn jongste hit ‘Filou c’est Fou’ de sportievelingen aan.

Deelname aan de Filourun gaf voor de 16-plussers recht op een fles Filoubier. Een welgekomen aanbod, want het zomerde echt tijdens de eerste Filourun. Bovendien liepen in de brouwzaal de temperaturen nog wat hoger op.

De opbrengst gaat volledig naar het goede doel. De Filourun werd gekoppeld aan de activiteiten van de Warmste Week en als goed doel werd de stichting Me To You gekozen. Die stelt zich tot doel mits het steunen van specifieke onderzoeksprojecten de verdere opmars van leukemie en aanverwante vormen van beenmerg- en bloedziekten tegen te gaan. Daarnaast begeleidt de stichting leukemiepatiënten van alle leeftijden en zorgt zij voor publieksvoorlichting.

Niet alleen de opbrengst van de eigenlijke run gaat naar het goede doel. Ook een deel van de opbrengst van Michelle’s Pub op het Kasteelbierdomein wordt afgestaan. “Bovendien besliste ceo Xavier Van Honsebrouck het totaalbedrag te verdubbelen”, geeft Bruno Lambert nog mee.

(MI – foto Frank)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier