Fanny Lecluyse staat in finale 200 meter schoolslag

17/12/17 om 10:49 - Bijgewerkt om 12:06

Fanny Lecluyse heeft zich zondagmorgen op het EK kortebaan in Kopenhagen geplaatst voor de finale van de 200 meter schoolslag, het nummer waarop ze haar titel verdedigt.

Fanny Lecluyse staat in finale 200 meter schoolslag

© BELGA

In de tweede van vier reeksen tikte Lecluyse als winnares aan in 2:21.03. Daarmee bleef ze 2,5 seconden boven haar Belgische record (2:18.49) waarmee ze op 6 december 2015 Europees kampioene werd in het Israëlische Netanya.

De 25-jarige Lecluyse tekende voor de vierde tijd op 35 deelneemsters. De Russin Vitalina Simonova (2:20.21) stootte als snelste door naar de finale. Die staat zondag om 17u16 geprogrammeerd.

Fanny Lecluyse werd eerder dit EK zevende in de finales van de 50 en 100 meter schoolslag.

"Ik kijk echt uit naar deze finale"

Fanny zelf is tevreden met haar finaleplaats: "Wij hadden gemikt op een tijd onder de 2:22, die volgens ons moest volstaan om in de finale te geraken. Omgekeerd wilde ik zeker niet de snelste tijd op de tabellen zetten want dat zou de druk van topfavoriet op je schouders leggen. Nu kan ik mij in alle rust voorbereiden. Ik kijk echt uit naar deze finale. Ik ga straks gewoon alles geven."

"Ik ben toch met een zekere ongerustheid aan de reeksen begonnen omdat ik de laatste maanden in de ochtend regelmatig last had om in het juiste ritme te geraken", vervolgde Lecluyse. "Vandaag zat ik vanaf de eerste slag op het juiste tempo en dat heb ik rustig tot het einde kunnen aanhouden."

(BELGA)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!