Fanny Lecluyse naar halve finales 100 meter schoolslag

© AFP
Redactie KW

De zwemster uit Spiere-Helkijn wist zich zaterdag te plaatsen tijdens het EK Zwemmen in het Schotse Glasgow. Emmanuel Vanluchene uit Oostrozebeke sneuvelde in de kwalificatiereeksen.

Fanny Lecluyse heeft zich zaterdag geplaatst voor de halve finales van de 100 meter schoolslag. Lecluyse eindigde in de reeksen als twaalfde. Alleen de zestien snelste zwemsters van de kwalificaties plaatsten zich voor de halve finales. Lecluyse moest aan de bak in de derde reeks en klokte een tijd van 1:08.17. Ruta Meilutyte uit Litouwen tekende in 1:06.89 voor de snelste tijd. Ze hield de Italiaanse Arianna Castiglioni (1:07.13) en de Russin Joelia Jefimova (1:07.25) achter zich.

“Goed genoeg”

“Ik ben tevreden met mijn chrono, het is ongeveer wat ik in gedachten had”, aldus de 26-jarige zwemster. “Ik wilde mij immers sparen voor de halve finale later op de dag. Tijdens die eerste wedstrijd van de dag stel je jezelf altijd nog wat vragen, maar eenmaal je vertrokken bent ben je ook echt vertrokken.” Lecluyse beseft evenwel dat het in de finale sneller zal moeten: “1:08 zal inderdaad niet volstaan in de finale”.

Wat betreft de medaillekansen wil Lecluyse de verwachtingen alvast temperen. “De meeste van mijn medailles heb ik in klein bad gewonnen, mijn beste Europese prestatie ooit in groot bad is een 8e plaats op de 200m schoolslag. Op de 50 en 100 meter heb ik nooit een finale gehaald in groot bad. Het doel zal vooral zijn om mijn persoonlijk record te breken, en om allereerst al in die finale te geraken.”

Vanluchene niet verder

Emmanuel Vanluchene heeft zich zaterdag niet weten te plaatsen voor de halve finales van de 100 meter vrije slag. Samen met landgenoten Aerents en Valentin Borisavljevic sneuvelde hij in de kwalificatiereeksen. Aerents zette in de zesde reeks een tijd van 49.97 neer, Borisavljevic klokte in diezelfde reeks 50.02. Vanluchene zwom in de achtste reeks ook naar 50.02. Aerents eindigde met die chrono 34e, Borisavljevic en Vanluchene deelden de 38e stek.

(Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier