European Title Clash van Yves Ngabu in Antwerpen

Redactie KW

Op zaterdag 27 januari verdedigt Roeselarenaar Yves Ngabu zijn Europese EBU-titel bij de cruiserweights tijdens het Antwerps Boksgala in de Arenahal in Deurne. Zijn uitdager is de Luikenaar Geoffrey Battello. De meeting begint om 19 uur.

“Het is de eerste keer in de geschiedenis van de European Boxing Union (EBU) dat twee Belgische boksers voor een Europese titel strijden”, zegt Yves Ngabu’s nieuwe coach Renald De Vulder van de Antwerp Boxing Academy. “Geoffrey Battello (38) bokste 37 kampen, waarvan hij er 32 won (28 met ko). Yves Ngabu bokste 18 kampen die hij allemaal won, waarvan 13 met ko.”

“De voorbereiding op mijn Europese titelkamp verliep perfect”, zegt Yves zelf. “Ik werd door Renald heel professioneel begeleid. Ik verbleef in die voorbereidingsperiode in Antwerpen, maar ging twee keer per week naar Zwevezele om er mijn voetbaltraining af te werken. Geen probleem. Zo ver is dat nu ook niet.”

Sparringpartners

Ngabu had verschillende sparringpartners. “Onder andere de kampioenen van Frankrijk en Nederland, Ryad Merhy, Samuel Kadje, Matingu Kindele… Stuk voor stuk goeie boksers. Vooral de kampioen van Frankrijk, een grote jongen, benadert mijn uitdager Geoffrey Battello. Maar ik ken de manier van boksen van Battello goed en heb me nog nooit zo goed gevoeld naar een kamp toe. Ik ben er meer dan 100 procent klaar voor.”

Yves Ngabu zegt dat er heel wat supporters uit het Roeselaarse naar zijn kamp komen kijken. “Er wordt een bus ingelegd en er zijn anderen die in Antwerpen een hotelkamer hebben geboekt. En er komen niet alleen vrienden uit Roeselare kijken, maar ook uit het Gentse.”

Naast het Europese titelgevecht zijn er nog twee elitekampen: Roberto Secola vs Minrus Denadic (zwaargewicht) en Meriton Karaxha vs Anthony Polizzi (weltergewicht).

Tickets: ring 52,75 euro, tribune 31,85 euro. Reserveren via www.ticketgang.be.

Delfine in Dadizele

Vorig weekend won Delfine Persoon dan weer in Dadizele overtuigend van de Italiaanse Monica Gentili. Het boksgala in zaal Oltereeke was een schot in de roos. Om en bij de 800 toeschouwers vulden de zaal. Bij de elite won Delfine Persoon, afkomstig van Moorslede, ruim op punten van de Italiaanse. Denis Rosescu. die in Moorslede woont, maakte brandhout van Mahouti.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier