Emma Plasschaert, Maité Carlier en Wannes Van Laer opzoek naar Europese triomf in La Rochelle

© Jesus Renedo/Sailing Energy/World Sailing
Redactie KW

Niet de internationale zeilfederatie, maar wel de Laser klasse organiseert het Europees kampioenschap voor Laser Standard en Laser Radial.

In totaal zijn er 100 dames uit 40 landen ingeschreven, 80 uit Europa en 20 uit landen buiten Europa. Bij de heren zijn er 168 ingeschreven uit 45 landen, 129 uit Europa en 39 uit niet-Europese landen. De wedstrijden hebben plaats van maandag 7 mei tot en met zondag 13 mei.

Het format is anders dan bij wedstrijden van de internationale zeilfederatie. Het EK bestaat uit zes wedstrijddagen met dagelijks twee races. Twaalf dus in totaal. Er is geen medal race. De resultaten van alle reeksen worden gewoon samengeteld. De deelnemers varen in twee groepen bij de dames en in drie groepen bij de heren. Iedere dag wordt de groep heringedeeld. Iedereen vaart dus tegen iedereen.

Na drie dagen worden de groepen ingedeeld in een gouden, zilveren en bronzen vloot. Vanaf de vierde dag blijven ze dus in dezelfde groep varen. In het EK zijn er twee aftrekreeksen waarvan maximaal één aftrekreeks uit de finales. In een worldcuprace is er slechts één aftrekreeks.

(PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier