Emma Plasschaert klimt naar vierde stek in Palma de Mallorca

04/04/18 om 20:09 - Bijgewerkt om 20:07

De zeilster stijgt zo twee plaatsen.

Emma Plasschaert klimt naar vierde stek in Palma de Mallorca

© BELGA

Er woei veel wind op de derde dag van 'Trofeo Princesa Sofia' in Palma de Mallorca..In de meeste klassen werden twee reeksen gevaren. Enkel de 49'er-klasse en de catamarans wilden drie reeksen varen maar door de krachtige wind bleef het ook bij hen tot twee beperkt.

In de Laser Radial-klasse behaalde Emma Plasschaert een tiende en een zevende plaats. Zo klimt zij van de zesde naar de vierde plaats Maité Carlier werd vandaag 47ste en 30ste en daalt van de 15de naar de 34ste plaats in de tussenstand na zes van de tien reeksen.

Bouwmeester voert met 15 punten de rangschikking aan voor Rindom (18), Young (25) en Plasschaert (36).

Bij de Laser Standard konden beide Belgen zich niet plaatsen voor de gold-reeks. Wannes Van Laer is 63ste, William De Smet 64ste. Ze ambiëren nu winst in de silver-reeks. Het team Lefebvre-Pelsmaekers greep in de 49'er-klasse nipt naast een ticket voor de gold-reeks en komt nu ook uit in de silver-reeks. Ze zijn op een 30ste plaats gerangschikt. Ook zijn mikken op de eindzege in de silver-reeks.

(PR)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!