Emma Plasschaert is eerste Belgische wereldkampioene Laser Radial

10/08/18 om 15:49 - Bijgewerkt om 16:26

Met een flinke controle over de medaillerace kroonde Emma Plasschaert zich tot wereldkampioene in de Laser Radial-klasse in het Deense Aarhus. Olympisch kampioene Mait Bouwmeester moest met zilver vrede nemen.

Emma Plasschaert is eerste Belgische wereldkampioene Laser Radial

Dank zij een puike regelmaat in steeds wisselende weeromstandigheden gedurende de voorbije week vatte Emma Plasschaert de medaillerace in koppositie aan.

Die medaillerace kondigde zich bijzonder boeiend aan. Zes van de tien gekwalificeerden maakten kans op een podiumplaats. De Nederlandse titelverdedigster Marit Bouwmeester was de enige die Emma Plasschaert, in topspot aan de medaillerace begonnen, van de gouden medaille kon houden. In 2014 en 2017 moest Evi Van Acker met zilver vrede nemen wanneer Bouwmeester het WK won. Zo ver kwam het nu niet.

Bouwmeester startte knap in het spoor van Alison Young. Maximaal telde ze vijf plaatsen voorsprong op Emma Plasschaert die halverwege de race de controle overnam. In de laatste rechte lijn bleef Plasschaert netjes in het spoor van Bouwmeester. De Nederlandse werd vierde in de medaillerace, de Oostendse vijfde. Emma Plasschaert is de eerste Belgische die wereldkampioene in de Laser Radial-klasse.

België is nu zeker van een Olympisch ticket voor de Laser Radial-klasse in Tokio 2020. Later beslist de federatie welke zeilster mag deelnemen. Niemand twijfelt dat dit Emma Plasschaert, die al voor het WK eerste was op de world ranking, zal zijn.

(PR)

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!