Emma Plasschaert: “Focus ligt op het WK in Denemarken”

Emma Plasschaert samen met Wannes Van Laer, William De Smet en Maité Carlier © BELGA
Redactie KW

Emma Plasschaert heeft momenteel de wind in de zeilen. De 24-jarige Oostendse ging in Miami met het zilver aan de haal in de tweede wereldbekermanche Laser Radial. De tweede zilveren plak op rij voor Emma Plasschaert.

“Het verliep twee dagen erg goed, ondanks de uiterst moeilijke omstandigheden. De eerste afspraak van het nieuwe kalenderjaar na de winterstop”, vertelt Emma Plasschaert, die nog enkele dagen in Miami vertoeft.

Eind april staat de volgende wereldbekermanche op het programma in het Franse Hyères. De finale staat gepland in juni en vindt in Marseille plaats. “Ik ben blij met mijn prestaties tot dusver, al maakt dit voor mij deel van een leerproces. De focus ligt namelijk helemaal op het wereldkampioenschap deze zomer in Denemarken.”

“De wedstrijd in Marseille staat met stip aangeduid”

“Die wereldbeker is bijgevolg absoluut niet mijn hoofddoel dit jaar. Niet elke wedstrijd kan van een even groot belang zijn. Marseille staat echter wel met stip aangeduid. Ik wil er goed scoren op de venue waar in 2024 de Spelen worden gehouden”, aldus Emma Plasschaert, die in de voetsporen moet treden van Evi Van Acker, sportvrouw van het jaar in 2012.

“Ik zit bijlange nog niet op haar niveau, maar probeer er uiteraard naartoe te groeien. Evi is voor mij persoonlijk niet echt weg uit de sport, want we hebben nog altijd erg veel contact, zowel over het zeilen als over andere zaken. De vergelijking maken met haar gaat niet op en heeft geen zin. Er is ook geen sprake van druk om de afwezigheid van Evi Van Acker in te vullen“, vertelt de zeilster, die straks weer even in het land is.

“Ik woon in Gent en kom er begin februari wat fysieke trainingen afwerken. Trainen op het water in de winter lukt hier niet, dus een tiental dagen later vertrek ik weer naar ons trainingskamp in het Spaanse Cadiz”, klinkt het tot besluit.

“Dit is deel van een leerproces, mijn focus ligt op het WK”

Emma Plasschaert staat straks ook op de deelnemerslijst van de regatta’s in Cadiz en Palma de Mallorca.

De Bredense Maité Carlier werd overigens 23ste in Miami. Yannick Lefebvre werd in de klasse 49’er uiteindelijk tiende met zeilbuddy Tom Pelsmaekers, nadat ze begonnen met een knappe derde plaats.

Henri Demesmaeker uit Knokke werd op de wereldbeker zeilen in Miami twaalfde in de categorie Nacra. Samen met zijn zeilpartner Anouk Geerts was hij het beste Belgische duo, een vierde plaats was hun beste resultaat. (SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier