Emma Plasschaert behaalt brons in het Japanse Enoshima

© BELGA
Redactie KW

Na een vierde plaats in de medalrace behield Emma Plasschaert haar derde plaats in de eindstand van de WorldCup-Series in het Japanse Enoshima, de locatie van de Olympische Spelen 2020.

Emma Plasschaert (VVW Inside Outside Oostende) vatte de medalrace in derde positie aan. Door onvoldoende wind stelde de organisatie drie uur de medalrace uit. Uiteindelijk kwam er een klein briesje van 4 knopen wind. Emma Plasschaert nam een dramatische start want ze werd net op het startsignaal gevlagd zodat ze een 360 graden penalty moest nemen.

Wanneer ze het strafrondje afgewerkt had, was iedereen reeds weg. Er volgde dus een intense achtervolging. Emma Plasschaert nam resoluut de rechterkant van de baan en dat bleek de juiste keuze te zijn. Aan de indewindse boei was ze al naar de zevende plaats geklommen. Geleidelijk vaarde ze naar de vierde plaats in de medalrace. Zo hield ze ook de Britse Hannah Snellgrove achter zich die een bedreiging vormde voor een podiumplaats. Anderzijds kon ze zelf het zilver van de Zweedse Josefin Olsson niet meer aanvallen want zij eindigde als tweede in de medalrace en ook als tweede in de eindstand.

De Nederlandse Olympisch kampioene Marit Bouwmeester won de World Cup Series van Enoshima, wereldkampioene Emma Plasschaert werd derde. Dit is een knap resultaat na een moeilijke week met heel weinig wind. Hierdoor werden slechts zeven van de tien wedstrijden gevaren. Twee dagen waren er geen wedstrijden waardoor er niet veel inhaaloperaties mogelijk waren.

Emma Plasschaert behaalde in de vijf jongste WorldCup-wedstrijden viermaal het podium. In die periode won ze brons op het EK en goud op het WK.

Het Belgisch team blijft nog enkele weken trainen in Enoshima om de omstandigheden op deze Olympische locatie zo goed mogelijk te leren kennen.

(P.R.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier