Emile Verdonck opent het hoogspringseizoen met een knappe 2,06 meter

"Mijn planning ligt nog niet vast", aldus Emile Verdonck. © HVM
Redactie KW

Komend weekend staat in de Gentse Topsporthal het provinciaal kampioenschap indoor op het programma. Voor hoogspringer wordt het Emile Verdonck (22) de tweede wedstrijd van het prille seizoen. Hij kan terugblikken op een schitterend jaar en doet zijn ambities voor de toekomst uit de doeken.

De Kortrijkzaan opende vorige week het seizoen in het Noord-Franse Villeneuve d’Ascq. “Ik kan heel tevreden terugkijken op mijn eerste aantreden dit seizoen“, opent de student KMO-management met topsportstatuut. “Mijn 2,06 meter mag er dan ook zijn, maar het belangrijkste is dat ik voel dat er veel potentieel is. Ik had veel hoogte. Ik miste maar nipt de 2,10 meter. Op training zijn we nog niet zo heel lang aan het springen, dus opent dit wel perspectieven”, zegt de atleet van AZW.

Zonder druk

Komende zaterdag staat het provinciaal kampioenschap op de kalender. “Vorig jaar sprong ik op het PK eerder verrassend al 2,12 meter. Het is een leuke wedstrijd waar ik zonder druk kan springen en wedstrijdritme opdoen. De titel is voor mij dan ook bijzaak. Het was wel het begin van een mooie campagne.”

Emile kan terugblikken op een schitterend 2017. Met titels op het Belgisch kampioenschap indoor (2,15 meter), Vlaams indoor (2,15 meter) en outdoor (2,11 meter), Belgisch beloften (2,10 meter) en de Memorial Urban (2,14 meter) in Luik werd het een boerenjaar. “Ik sprong het hele jaar door heel constant 2,14 en 2,15 meter. Dit is heel positief. Enkel de kers op de taart kwam er niet. Ik slaagde er niet in om de limiet voor het Europees kampioenschap voor beloften te springen. Ik zat enkele keren heel dicht bij de vereiste 2,18 meter, maar het mocht niet zijn. Toch mag en kan ik niet anders dan tevreden zijn.”

Dit jaar hoopt hij nog vooruitgang te boeken. “Wat ik na het provinciaal kampioenschap ga doen, is nog een beetje afwachten. Mijn planning ligt nog niet vast. Deze maand zijn er de examens maar het Belgisch en Vlaams kampioenschap staan sowieso met stip in mijn agenda. Ook de IFAM op 10 februari. Ik blijf uiteraard doortrainen.”

internationaal

“Naar een groot internationaal kampioenschap leef ik dit jaar niet toe. Deze limieten zijn niet haalbaar en dus de doelstelling niet. Maar toch ik voor mezelf uitgemaakt dat ik voor 2,22 meter wil gaan. Een willekeurige hoogte waar je internationaal al ergens mee kan komen. Dit moet ergens in de lijn liggen waar ik vorig jaar mee geëindigd ben. Ik kan dus zonder stress toewerken naar mijn doel”, besluit Emile Verdonck. (ELD)