Eerste zege voor Emilio Vannieuwenhuyze uit Lichtervelde

30/07/18 om 10:19 - Bijgewerkt om 10:17

VJMO & MCLB waren het weekend 28/29 juli te gast in het Limburgse Tessenderlo bij de Kempendrivers op het circuit Oosterbergen.

Eerste zege voor Emilio Vannieuwenhuyze uit Lichtervelde

© Foto Coghe

Emilio Vannieuwenhuyze (foto)uit Lichtervelde was aan zijn tweede wedstrijd toe na vier maanden revalidatie na blessure, en hij mocht met de bloemen huiswaarts na dubbele reekszege bij de Nationalen mx2. De jonge kerel bewees dat hij uit het goede hout gesneden is en hoopt nu voor de rest van het seizoen dat hij op zijn elan kan verder gaan. Bij de Internationalen was de zege voor Wietse Brackman die beide reeksen op zijn naam bracht. Zilver bij de Internationalen mx1 voor Maarten Govaert die in beide reeksen als derde door de finish kwam.

Jurgen Wybo (Sint Eloois Winkel - Lichtervelde) was andermaal de beste bij de Internationalen mx2, hij schreef beide reeksen op zijn naam groep mx2 met de vierde en tweede plaatsen algemeen. Jurgen nam op zaterdag deel aan de Supercross in het Nederlandse Aagtekerke waar hij ook al de primus was. Bij de Inters Open B was de derde podiumplaats weggelegd voor Stanley Verstraete (Zerkegem) die er echter een nare herinnering aan over houdt. In de eerste reeks finishte hij als vijfde en beste B, maar in de tweede heat kwam hij ten val en sloot af op de elfde plaats als derde B, na afsluiten stelde men echter een schouderbreuk vast zodat hij een zestal weken out is.

Dieter Debaets (Stacegem) won beide reeksen bij de Nieuwelingen mx1 en bij deze Dimitri Vandesteene uit Knesselare driedubbel derde. Nate Van Tatenhove (Zwevezele) schreef de eerste reeks bij de Beloften mx2 op zijn naam en finishte als tweede in de slotreeks, goed voor de eindzege.

Bij de Juniors mx2 werd Jens Van Laere andermaal dubbelwinnaar en Avo Tack (Oostrozebeke) dubbel derde, goed voor de tweede podiumplaats. Michael Coopman (Oostkamp) won de eerste reeks bij de Juniors mx1 en kwam als vierde onder de geblokte vlag in de tweede manche, waarmee hij tweede was in de eindstand.

Christophe Hempte (Spiere-Helkijn) andermaal de beste bij de Masters, in de eerste reeks tweede achter Jurgen Paepe (Snellegem) en de tweede manche Hempte winnaar en ook eindwinnaar, Paepe kwam niet meer aan de start. Bij deze Masters was de derde podiumplaats voor Erwin Van Tatenhove (Zwevezele) die beslag legde op de vierde en derde plaatsen.

Bij de Zijspannen A bloemen voor Kenneth Dierckens - Gianni Dhondt (Tielt-Deinze) die de eerste reeks op hun naam schreven en tweede werden in de slotreeks. Maxime Van Der Haeghen - Michael Dhondt (Koolkerke) mochten mee naar de hulde als derde bij de Zijspannen A na hun dubbele vijfde plaats. Junior Verhelst - Frederik Van Der Voorden (Wingene-Eksaarde) mochten met de hulde der Zijspannen B op het hoogste schavotje als winnaars, zij kwamen als vierde en derde algemeen door de finish tussen de A-rijders, als tweede en reekswinnaar B.

Volgende afspraak op 4 en 5 augustus op het spectaculair circuit te Volkegem, een organisatie van het Mx Team Greg Demeulemeester uit Kerckhove.

(Guido Allewaert - foto Gino Coghe)

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!