Eerste Wezerun in Ardooie is sportieve hoogvlieger

© EH
Redactie KW

Op de Weze kijken ze tevreden terug naar de organisatie van de eerste Wezerun. Een evenement dat doorging op vrijdag 10 augustus en dat kadert in het loopcriterium van Het Molenland. Er stonden verschillende wedstrijden op de affiche.

Op 17.45 uur startten de kids run voor kinderen tot zeven jaar. Zij lopen 250 meter. Om 18.10 uur startten de kinderen van acht tot twaalf jaar voor een afstand van 750 meter. De jogging ging over een afstand van 4,4 kilometer. Aan de beide kids runnen namen negentig kinderen deel. De jogging trok 120 sportievelingen naar de Weze.

De prestatieloop was het slotnummer en dit is een afstand van 10,6 kilometer. Volgens insiders waren alle grote namen uit de statenloopwereld aanwezig.

Extra verkeersmaatregelen

“Dat de weersomstandigheden tegen zitten kan hier de pret niet bederven. Wij noteerden gigantisch voor voorinschrijvingen voor de eerste keer dat wij organiseren. Wij moesten daarom extra verkeersmaatregelen nemen op onze landelijke wijk in Ardooie”, zegt Bart Verhoest die super tevreden is. Ook het podium was om U tegen te zeggen met bij de vrouwen Veerle Dejaeghere bovenaan en verder Charline Vanneste en Elke Spriet. Bij de mannen won Micha Declerck voor Tim Soenens en James Cottyn.

(JM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier