Eerste titel in de hoogste afdeling voor club met stamnummer 1.

Redactie KW

Krachtbalclub Sint-Michiels is de nieuwe kampioen in de hoogste afdeling. Het won met 27-18 van een moedig Loppem en kon zo verhinderen dat Male de negende titel op rij binnenhaalde.

Voor coach Paul Vanheerentals is dit een groot succes. “Dit seizoen hebben mijn spelers er veel moeten voor laten. Ook het bestuur van de club geloofde in mijn project waardoor ik alle kansen kreeg. Ik beschik over vijf basisspelers die heel complementair zijn. Als er eens een speler een mindere dag heeft, dan kan ik hem probleemloos vervangen. We hebben geen Stefaan Van Nieuwkerkes of Jan Benoots rondlopen die individueel het verschil maken, maar we spelen echt als een team die voor elkaar door het vuur gaan. De mix van ervaring en jeugd heeft haar vruchten afgeworpen. Deze titel is dan ook een bekroning voor het harde werk. Als coach ben ik dan ook uiterst tevreden over mijn gasten die ik zo dankbaar ben.”

Kapitein Bart Rosseel speelde zijn laatste competitiewedstrijd in de hoogste afdeling. Rosseel (42), die met rugnummer 42 speelde: “De leeftijd begint inderdaad te tellen. Vooral het recupereren gaat niet meer zo vlot. Het is echt een mooi afscheid om de titel te kunnen schenken aan de club die door mijn vader Joris gesticht is. Mijn vader is dan vandaag ook uiterst fier! We hebben nu geschiedenis geschreven, maar volgende zondag kan er nog een apotheose volgen. We spelen dan de bekerfinale tegen Jabbeke. Wie weet kunnen we ook daar opnieuw voor een feest zorgen. Hoe dan ook: de titel is de mooiste prijs die je kan verdienen, want dat wil zeggen dat je over het ganse seizoen het regelmatigste team was. En ja, het zou wel eens een lange nacht kunnen worden,” besluit Bart met een knipoog.

(JV – Foto JV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier