Dwars door Mariakerke: Zege voor Lotte Vonck en Davy Stieperaere

Podium van de heren van Dwars door Mariakerke. © FRO
Redactie KW

Ondanks de regen mochten de organisatoren van de 38ste Dwars door Mariakerke, de tiende wedstrijd van het Oostends Loopcriterium, 241 deelnemers ontvangen voor hun wedstrijd.

Veel toeristen maakten van hun verblijf aan de kust gebruik om deel te nemen. Dames en heren-5 moesten twee ronden lopen of 7 km, de heren 1-4 drie ronden of 10,5 km.

Bij de dames was Annelies Demuynck, winnares van de negen eerste wedstrijden, niet present. Haar plaats werd ingenomen door Lotte Vonck, een 20-jarige atlete uit Kerksken, aangesloten bij Eendracht Aalst, die de wedstrijd domineerde en de 7 km liep in 25’33”, driekwart minuut sneller dan Lies Deruddere (Wevelgem) en bijna twee minuten sneller dan Jelena Pollentier, die haar zus Shana versloeg voor de derde plaats.

Bij de heren-5 toonde Oostendenaar Frans Brunclair zich weer sneller dan Dirk Beeuwsaert (Heule) en Marc Deweert (Oostende).

Bij de heren 1-4 domineerde het duo Davy Stieperaere (Wevelgem)-Frederik Ameloot (Veldegem) de hele wedstrijd. Twee ronden liepen ze samen, met ruime voorsprong, aan de leiding. Pas in de laatste ronde zette Stieperaere een tandje bij om te finishen in 34’37”. Frederik Ameloot werd tweede op 24″, voor Alain Geerts (Impe) en Jordi Vanhee (Oostende). Toerist Jef Van Den Branden uit Wommelgem pakte de vijfde plaats.

Podium van de dames van Dwars door Mariakerke.
Podium van de dames van Dwars door Mariakerke.© FRO

De volgende wedstrijd van het Oostends Loopcriterium is de Strandloop Vastgoedbox & VVW Outside op vrijdag 24 augustus, tevens de slotwedstrijd van het Delhaize Kustcriterium.

(FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier