Duizend atleten in eerste natuurloop in Zonnebeke

© (Foto ZB)
Redactie KW

Niets dan blije gezichten bij de organisatoren van de eerste natuurloop in Zonnebeke. Duizend atleten namen deel en hadden niets dan lof over het parcours.

Het was een drukke bedoening zondagvoormiddag in de Vrije Basisschool de Wijzer, waar de start en aankomst zich situeerden van de eerste Zonnebeekse natuurloop die onder een stralend herfstzonnetje werd gelopen.” Hadden we de inschrijvingen niet stopgezet dan hadden we zeker 1300 deelnemers” zegt Filip Vermeulen samen met Wim Coudron, Gré Vandamme en Koen Gheysens, organisator van de eerste natuurloop.

De Mini-Trail van 5,2 km doorkruiste het prachtige kasteeldomein, de War Trial met 95% onverhard pacours combineerde het Polygonebos met het kasteeldomein, waarin de lopers tal van monumenten op de route vonden die herinneren aan WOI en ten slotte de Trail XL van 26,3 km die de Gasthuisbossen aandeed.

Veel lof over parcours

De deelnemende atleten kwamen uit alle regio’s en waren vol lof over het parcours. “Het was voor ons een echte vuurdoop “, klinkt het bij de organisatoren, ” maar dank zij de inzet van de vele medewerkers is alles vlekkeloos verlopen en zeker voor herhaling vatbaar. Met de Poppies’ Run, die meer een stratenloop is, en de natuurloop beschikt Zonnebeke nu over twee prachtorganisaties op atletiekgebied.

(BZ – Foto BZ)