Duivelshond Crossduatlon als voorbereiding op de Hel

Het podium op de lange afstand. © ACR
Redactie KW

Net als vorig jaar konden 150 deelnemers tijdens de derde editie van de Duivelshond Crossduatlon kiezen uit 10 km lopen met 60 km mountainbiken en nog eens 10 km lopen. De korte afstand bedroeg 5, 30 en 5 km. Er was ook een jeugdreeks voor jongeren vanaf twaalf tot en met zestien jaar. Zij deden de helft van de korte afstand. Bart Van Looveren en Miek Vyncke bleken in Damme en Brugge het sterkst in de wedstrijd op de lange afstand.

Het merendeel van het parcours van deze crossduatlon was op onverharde weg. Er werd gelopen in het Veltembos in Sint-Kruis. Het fietsparcours was volledig in het Ryckeveldebos op de grens tussen Damme en Brugge, met een aanloopstrook van aan het Interbad.

Een groot deel van de deelnemers zien de wedstrijd als voorbereiding op de Hel van Kasterlee op 16 december. Op de lange afstand was het podium bij de mannen voor Bart Van Looveren (3u29’53”) voor Maxim Vertonghen (3:34’17”) en Frederic Gennaert uit Knokke-Heist (3u34’33”).

Miek Vyncke won net als de voorbije twee edities bij de dames. De huis- en sportarts uit Maldegem was nog maar net terug van deelname aan de marathon in Firenze en finishte in 4:15’12”. Zij was overigens de enige van de drie dames die zich hadden ingeschreven die de aankomst bereikte.

Op de korte afstand was Roeselarenaar Ward Vander Meiren het snelst in 1u44’38”. Hij wilde niet de lange afstand doen omwille van zijn deelname aan de Hel van Kasterlee. Hij werd eerste voor Sam Willems (1u44’54”) en Benjamin Verlet (1u45’49”). Bruggeling Mike Bogaert eindigde net naast het podium. Bij de dames was de winst voor Lien Lanssens uit Tielt, afkomstig uit de wielrennerij, in 1u57’56” of bijna elf minuten sneller dan vorig jaar toen ze tweede werd. Gwendolyn De Deyne uit Aalter kwam zonder ambities aan de start maar werd toch mooi tweede in 2u05’59”. Hannah Verhaeghe uit Assebroek werd derde (2u09’59) voor de Brugse Gina De Boeck.

(ACR – foto ACR)