Dieter Debaets wint sluitingsprijs in Overslag en is 'herfstkampioen'

23/10/17 om 10:09 - Bijgewerkt om 10:08

Het motorcross-seizoen 2017 bij MCLB zit er op met de sluitingsprijs in het Oost-Vlaamse Overslag gelegen op de Nederlandse grens. Dit was tevens de vierde cross die meetelde voor het 'Open Herfstkampioenschap' in alle categorieën.

Dieter Debaets wint sluitingsprijs in Overslag en is 'herfstkampioen'

© Foto Coghe

Dieter Debaets (foto) uit Sint-Baafs Vijve mocht na afloop met de hulde op het hoogste schavotje als dagwinnaar bij de Nieuwelingen mx1 met de tweede en derde plaatsen. Hij was tevens eindwinnaar van het 'Herfstkampioenschap' in zijn categorie.

Andere West-Vlamingen die het Herfstkampioenschap op hun naam schreven zijn Celien Dewulf uit Jabbeke die in Overslag tweede werd met de vierde en tweede plaats bij de Dames-Open. Dylan Delagrense herfstkampioen bij de Nationalen mx1, hij miste ditmaal wel het dagpodium in Overslag, hij werd pas negende in de eerste reeks en schreef de tweede manche dan weer op zijn naam, goed voor de vierde eindstek. Dennis Maes uit Bredene werd herfstkampioen bij de Quads B Open, de generatie +30 jaar.

Jana Calus uit Heestert debuteerde op deze laatste crossdag bij de Dames Open en bevestigde direct met de derde podiumplaats, de jonge dame werd in beide reeksen als derde afgevlagd van de zes deelneemsters. Ook papa Kristof Calus (Heestert) mocht naar de hulde, hij werd derde bij de Masters met de vierde en derde plaatsen.

Emilio Vannieuwenhuyze (Lichtervelde) werd tweede bij de Nationalen mx2 met de tweede en derde plaatsen. Jamy Carron (Tielt) legde beslag op de derde en vierde plaatsen bij de Juniors mx1 en was daarmee derde in de eindstand. Matthias Vermeersch (Ardooie-Ingelmunster) kwam ook nog eens aan de start ter gelegenheid van deze sluitingsprijs en waagde zich tussen de Nationalen mx1. In de eerste reeks kwam hij als derde onder de geblokte vlag en in de tweede manche op de zevende stek, alsnog goed voor de tweede plaats in de eindstand. In zelfde reeksen ook Simon Dinneweth (Ruiselede) die na afloop mee mocht naar de hulde als derde in totaal met de zesde en derde plaatsen.

Bij de Internationalen waren de bloemen voor gastrijders, Jens Van Meer de primus bij de Inters mx1, Dennis Van Hul bij de mx2, en bij de Inters B de bloemen voor Tallon Verhilst. Greg Vullers uit Dentergem werd tweede bij de Inters B.

Bij de Zijspannen dubbele reekszege voor gastrijder Marvin Vanluchene uit Oostrozebeke, de WK-rijder met Gianni Dhondt in het bakje, won beide reeksen voor wereldkampioen Jan Hendrickx die met Eduard Soenens (Meulebeke) als bakkenist driedubbel tweede werd. De derde podiumplaats in groep A was voor vader en zoon Geert en Joey Valcke uit Oostrozebeke. De andere MCLB-kleppers Dylan Boussy-Boxtaele en Yens Delmotte-Tom Verbrugghe kenden pech in de tweede reeks.

Bij de Zijspannen B was de eindzege voor Sven Siongers-Dimitri Vandeursen. Tweede podiumplaats voor Kelly Debruyne-Ben Van Den Bogaert (Poperinge), en derde plek voor Daen Valcke-Robbe De Veene (Oostrozebeke-Kachtem).

(tekst Guido Allewaert - foto Gino Coghe)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!