Didier Verstraete en Bianca Serroen winnen Daiselrun

© foto JS
Redactie KW

De Daiselrun, een stratenloop in een organisatie van atletiekclub Dapalo die openstond voor zowel aangesloten VAL-atleten als vrije sporters en niet-aangeslotenen, kende in een ijzige koude zijn beloop.

De wedstrijd, die aan de zevende editie toe was, werd vervroegd van het Pinksterweekend naar het voorjaar wat alvast een vijftigtal deelnemers meer opleverde. Er namen 132 atleten deel aan de Daiselrun die over 10 km ging. Aan de startlijn van de jogging over 3,8 km namen 88 deelnemers plaats naast 83 deelnemers in de jeugdreeksen of in totaal 305 deelnemers waar dat er verleden jaar 242 waren. Vooral in de Daiselrun zelf waren er meer deelnemers, het koude weer zorgde bij de jeugdreeksen voor wat minder deelnemers. Er was ook een wedstrijd voor mensen met een beperking en die werd gewonnen door Bart Bouckhout van VAD voor Danny Declercq van Dapalo.

Bij de jogging een compleet Dapalo-podium met Sven Vandenbroucke die als primus de meet overschreed voor Timmy Vermeersch en Thijs Cauwelier. Alana Polfliet van VAD won bij de dames voor Valerie Nollet van Dapalo en Valerie Broeckmans.

De hoofdwedstrijd was een kolfje naar de hand van Didier Verstraete (MACW) die als primus de eindmeet overschreed in 34’13 voor de winnaar van verleden jaar Andy Vanhaelewyn van AVI, Moorsledenaar Didier Meyfroodt werd derde. De zege bij de vrouwen ging naar Bianca Serroen van AC Deinze die tussen al dat mannengeweld 16de werd. De Kortrijkse Barbara Debrouwer werd tweede, Lies Deruddere van Dapalo finishte als derde.

(RBD – foto JS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier