Devos en Nuytinck grijpen naast dubbeltitel in De Haan

Robin Devos en Cedric Nuytinck moesten tevreden zijn met zilver. © GF
Redactie KW

Het heeft niet mogen zijn voor Robin Devos en Cedric Nuytinck. De Duitsers Ricardo Walther en Patrick Franziska – tweede reekshoofd in De Haan – waren een maatje te groot in de dubbelfinale van de Belgium Open. “We zijn ontgoocheld, maar mogen tevreden zijn over ons toernooi”, aldus Nuytinck, die samen met Devos nu afreist naar de Duitse Open.

Alles stond zaterdag op de slotdag van de Belgium Open in De Haan in het teken van de dubbelfinale. Na de finaleplaats van Cedric Nuytinck vorig jaar in het enkelspel kon het thuispubliek zijn stembanden weer smeren om het duo Nuytinck-Devos naar de toernooiwinst te schreeuwen. Met de steun van Jean-Michel Saive, die op de finaledag de Belgium Open een bezoekje kwam brengen, begonnen de Belgische VTTL-toppers aan de finale. De Duitsers namen een sterke start en schreven de eerste set met 11-5 op hun naam. Devos en Nuytinck vochten terug en konden heel nipt (17-15) de tweede set binnenhalen. De Duitsers kwamen daarna echter helemaal los en er waren te veel fouten bij het Belgische duo. Na vier sets was het sprookje voorbij voor de Belgen. “De Duitsers waren een maatje te sterk“, sprak Nuytinck na de finale. “We zijn ontgoocheld, maar mogen tevreden zijn over ons toernooi.”

Azië boven

Bij de vrouwen ging de dubbeltitel naar Hitomi Sato en Honaka Hashimoto. Het Japanse duo haalde het na een thriller van Lee Zion and Song Maeum uit Zuid-Korea. Azië domineerde het enkelspel in De Haan. De Zuid-Koreaan Donghyun Kim (WR 80) was de sterkste bij de mannen. In de finale haalde hij het met 4-1 van de Japanner Masaki Takami. Japan was aan het feest bij de vrouwen. Saki Shibata (WR 30) toonde zich in de finale een maatje te groot voor de Russische Polina Mikhailova. Bij de U21 noteerden we nog de sterke prestatie van Martin Allegro. De Waal sneuvelde pas in de kwartfinale. Volgend jaar zal het challengertoernooi wellicht weer in september plaatsvinden, maar de exacte datum is nog niet bekend.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier