Demonstratie van Alexander Diaz Rodriguez op PK veldlopen

Alexander Diaz Rodriguez haalde het voor Simon Mestdagh en Jan Petralia. © GD
Redactie KW

Ruim vijfhonderd atleten betwistten zondag het West-Vlaams provinciaal kampioenschap veldlopen op het domein Droogenbrood in Beernem. Op een zonnig, maar steenkoud parcours viel het eerste startschot omstreeks 11.15 uur en liepen de G-sporters hun kampioenschap, snel gevolgd door de benjamins, pupillen en miniemen.

Met de cadetten meisjes werd het eerste officiële kampioenschap afgewerkt en mocht Rhune Vansteenkiste van FLAC zich provinciaal kampioen noemen, bij de jongens was Wout De Waegnaere van KKS aan het feest. Bij de meisjes scholieren won Amber Nuytten (FLAC) en Abdullah Dubad (KKS) bij de jongens scholieren. Bij de junioren meisjes was Lynn Dekeyser (FLAC) de beste en bij de junioren heren was het Simon Blanckaert (MACW) die met het hoogste eremetaal ging lopen.

De eerste wedstrijd bij de heren senioren was de korte cross over een afstand van 2.500 meter. Daar ging Thijs Vandermeersch (AVR) lopen met de bloemen voor Misha Declerck (AVMO) en ploeggenoot Iwein Bau. Bij de dames senioren was Annelies Deketelaere (HAC) de sterkste voor Elien Danneels (AVMO) en Evy Pieters (AVR). De categorie Dames master was de overwinning voor Charline Vanneste (AVMO) voor Ann Parmentier (AZW) en Eva Logghe (OB). In de heren masters klopte Jimmy Bultinck (AVMO) Bruno Van Acker (AVR). Henk Vandermeersch kreeg het brons.

De hoofdwedstrijd heren senioren werd stipt om 16 uur op gang geschoten en van in het begin vormde er zich een kopgroepje met alle favorieten. In de voorlaatste ronde pakte thuisloper Alexander Diaz Rodriguez uit met enkele versnellingen en liet hij de tegenstand ruim achter zich. De Bruggeling won de 9.500 meter met een half minuutje voorsprong op Simon Mestdagh (HAC) en Jan Petralia (AVMO)

(GD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier