Delfine Persoon, Florian 'poef' Van Acker en Philip Mestdagh net naast podium op Sportgala 2017

16/12/17 om 17:08 - Bijgewerkt om 17:22

Zaterdagmiddag - net voor de uitreiking van de Sportprijzen 2017 - werden de overige ereplaatsen bekend gemaakt.

Delfine Persoon, Florian 'poef' Van Acker en Philip Mestdagh net naast podium op Sportgala 2017

© BELGA

Philippe Gilbert eindigt in de verkiezing voor de Sportman van het Jaar op de vierde plaats. Bij de vrouwen gaat die plek naar Delfine Persoon uit Hooglede.

Delfine Persoon verlengde in november haar WBC-titel bij de lichtgewichten maar dat levert haar, in tegenstelling tot 2015, geen verkiezing tot Sportvrouw van het Jaar op. De West-Vlaamse bokskampioene eindigt dit keer als vierde met 285 punten, voor renster Jolien D'hoore (254 punten).

Philippe Gilbert, laureaat van onder meer de Ronde van Vlaanderen en de Amstel Gold Race, kreeg in het referendum georganiseerd door Sportspress.be 324 punten. Kevin De Bruyne, David Goffin en Greg Van Avermaet verzamelden nog meer stemmen. Een van deze drie wordt zaterdagavond in Brussel op het Sportgala uitgeroepen tot opvolger van Van Avermaet.

Delfine Persoon, Florian 'poef' Van Acker en Philip Mestdagh net naast podium op Sportgala 2017

© BELGA

Rallypiloot Thierry Neuville, vicewereldkampioen en dit jaar goed voor vier zeges, eindigt in de verkiezing als vijfde met 264 punten, voor Rode Duivels Eden Hazard (184 ptn) en Dries Mertens (179 punten).

Wereldatlete van het Jaar Nafi Thiam is torenhoog favoriete om zaterdagavond voor de derde keer (na 2014 en 2016) tot beste Belgische sportvrouw te worden uitgeroepen. Ze neemt het op tegen turnster Nina Derwael en basketspeelster Emma Meesseman.

De Rode Duivels plaatsten zich vlot voor het WK in Rusland maar dat levert hen toch geen plaats op in de top drie van de verkiezing van Ploeg van het Jaar. Het team van bondscoach Roberto Martinez strandt op de vierde plek voor de wereldkampioenen op de piste Jolien D'hoore en Lotte Kopecky. De Belgian Cats (basketvrouwen), de Red Lions (hockeymannen) en de Davis Cupploeg zijn de drie finalisten.

Zaterdagavond worden ook de Belofte, de Coach en de Paralympiër van het Jaar gekroond. In die categorieën gaat de vierde plaats naar respectievelijk renner Bjorg Lambrecht, basketcoach Philip Mestdagh (Ieper) en tafeltennisser Florian Van Acker (Langemark). (Belga)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!