Delfine Persoon bokst in Kortrijk tegen de Amerikaanse St.Vil

© VDB
Redactie KW

Delfine Persoon verdedigt op 9 maart, in de XPO XXL in Kortrijk, voor de negende keer haar wereldtitel WBC bij de lichtgewichten. Ze neemt het waarschijnlijk op tegen de 35-jarige Amerikaanse Melissa St.Vil.

De Amerikaanse uit Brooklyn in New York die in Haïti geboren werd, bokste achttien profkampen bij de supervedergewichten, won er elf van, verloor er drie en bokste vier keer gelijk. In april van vorig jaar bokste ze voor de WBC Female Super Featherweight Title tegen de Finse Eva Walstrom en verloor op punten. Walstrom verloor in december nog van de Ierse Katie Taylor.

Delfine kan toch nog een heel wat beter palmares voorleggen dan St.Vil. Zij won 42 van haar 43 kampen. “Het contract is al lang opgestuurd naar het management van St.Vil, maar we kregen nog altijd geen getekend contract terug”, zegt Delfine’s coach Filiep Tampere. “Het blijft dus nog even afwachten.”

Tickets zijn te bestellen via de website www.boksgalakortrijk.be.

De Taylor-story

Filiep Tampere heeft wel geen goed nieuws over een mogelijke kamp tegen de Ierse Katie Taylor. “We boden het management een mooi contract aan, maar daar kwam geen reactie op”, zegt Filiep. “Taylor bokst in maart en als ze dan wint zou Delfine eventueel in juli er kunnen tegen boksen. Of het dan wel zal lukken blijft nog een groot vraagteken.”

(IB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier