Delfine Persoon behoudt voor de 7de keer haar wereldtitel

© VDB
Redactie KW

Delfine Persoon heeft zaterdagavond in Eernegem haar wereldtitel WBC bij de lichtgewichten met succes verdedigd. Ze won meer dan verdiend op punten van de Argentijnse Vanesa Natalia del Valle.

Zaal De Klokkeputten in Eernegem was zo met 1.200 toeschouwers zo goed als uitverkocht. En de organisatoren kregen 2 ministers over de vloer: Philip Muyters en Bart Tommelein. Een erkenning dat boksen toch een volwaardige sport is?

Delfine Persoon (32) verdedigde voor de 7de keer haar wereldtitel WBC bij de lichtgewichten tegen de Argentijnse Vanesa Natalia del Valle Aguirre (28), 3de op de WK-ranking met 21 kampen. Delfine bokste 41 kampen waar van ze er 40 won.

Al van de eerste ronde bleek dat del Valle absoluut niet de intentie had om er een mooi gevecht van te maken. Ze kreeg ronden lang links-rechtse stoten te verwerken, maar bleef rechtop staan. Ze daagde Delfine voortdurend uit met een lach, maar die lach werd hoe langer hoe meer een grimas van de pijn.

Delfine Persoon behoudt voor de 7de keer haar wereldtitel
© VDB

In de 7de ronde kreeg ze een publieke vermaning voor onsportief boksen. Na de 8ste ronde stond Delfine bij 2 refs 9 punten voor, bij de andere zelfs 10. Ook de laatste 2 ronden mocht del Valle de heer danken dat ze nog recht bleef. Een oververdiende overwinning voor Defline. En nu wacht Katie Taylor.

Andere kampen

Samuel Kadje (Filiep Tampere) bekampte de 39-jarige Hongaar Laszlo Penzes, die nog maar bokst sinds 2017, 9 kampen deed waarvan hij er 8 won. Samulel Kadje deed hem in de eerste rond al 2 keer tegen de grond gaan en legde wijselijk de kamp stil. Toch jammer voor het publiek als er maar 3 profkampen zijn.

Brice Bua Galo (Filiep Tampere) moest het opnemen tegen de Hongaar Roland Hamar. Die nog maar sinds maart bokst bij de elite, maar toch al 4 kampen deed en ze alle 4 won met knock-out. Brice had absoluut geen problemen met de Hongaar die hij in de 2de ronde tegen het canvas sloeg. Verstandige beslissing van de ref die Hamar niet liet verder boksen.

Bij de amateurs won alleen Bledor Trezhnjeva op punten van Sabangi Batulegi (BC Poperinge).

Uitslagen

Matteo Deslee (BC Respect Lauwe) won op punten van Tyler Sinnott; Ali Malikzada (BC Meerhout) won op punten van Michael Feys (BT Houtland); Shamsas Aramkhel (BC Kingscobra) won op punten van Xander Deceur (BC Houtland); Bledor Trezhnjeva (BT Houtland) won op punten van (BC Poperinge) en Kevin Van Laer (BC Meerhout) won op punten van Leonardo Strynckx (BT Houtland).

(IB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier