December: daar zijn de kerst- en eindejaarslopen

01/12/17 om 00:00 - Bijgewerkt op 30/11/17 om 13:41

Op 3 december is er de kerstloop in Waregem, het startschot van een zotte maand vol kerst-, eindejaars- en nieuwjaarslopen. Goeie voornemens kan je dus al in december omzetten in daden! In totaal kan je aan meer dan 20 (!) wedstrijden deelnemen, ook al ligt het wedstrijdgehalte niet overal even hoog. En opvallend: de meeste organisaties schenken een deel van de opbrengst aan een goed doel. Een overzicht.

De eerste is in Waregem

De eerste kerstloop wacht de komst van Sinterklaas niet af. Komende zondag 3 december kun je op de wijk De Biest in Waregem 4,3 of 9,7 km lopen, er zijn ook jeugdwedstrijden. De Nieuwjaarscorrida in Lombardsijde sluit het seizoen van eindejaarslopen af op zondag 13 januari. "Normaal zitten wij een weekje eerder, maar door de getijden moeten we opschuiven. We moeten zorgen dat onze deelnemers - toch ieder jaar in totaal een 500-tal voor de vijf en tien kilometer - toch de finish halen", lacht Jean-Marie Sercu namens de organiserende loopclub Pasar Westende-Lombardsijde. "Want wij zijn waarschijnlijk niet enkel de laatste in het rijtje, m...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!