Dave Ingels wint voor tweede jaar op rij zijn klasse

20/01/18 om 23:58 - Bijgewerkt om 23:57

Dave Ingels, Michal Wrzos en Kurt Keysers (MAN) zijn als 17e in de Dakar geëindigd. Net als in 2017 wint Dave Ingels ook dit jaar de 6x6 klasse.

Dave Ingels wint voor tweede jaar op rij zijn klasse

"Dit is een fantastisch gevoel" zegt Dave Ingels. "We staan aan de finish en we winnen onze klasse. Dat we de enige 6x6 aan de finish zijn, bederft de pret niet. Je moet de finish halen, daar draait het om in de Dakar. De organisatie kreeg de voorbije jaren veel kritiek. Die is niet in dovemansoren gevallen. Ze hebben die klachten ter harte genomen en zijn ermee aan de slag gegaan. Niettegenstaande dit een heel zware Dakar was, heb ik veel positieve reacties gehoord. Ook bij de uitvallers. Ook de podiumceremonie is aangepakt en verbeterd. Nu staan we in het gesloten wagenpark tot we naar het podium moeten. We kunnen even uitrusten, een douche nemen en ten volle van het moment genieten. De voorbije jaren was dat niet het geval. Ik ben uitermate tevreden en trots dat ik straks voor het tweede jaar op rij de trofee van winnaar van de 6x6 klasse in ontvangst mag nemen. Dit was een Dakar met lange en zware dagen, maar ik ben heel tevreden over hoe deze editie verlopen is."

(Belga)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!