Dave Ingels moet enkel nog finishen om zege te pakken in 6×6-categorie

© BELGA
Redactie KW

Dave Ingels, Kurt Keysers en Michal Wrzos (MAN) staan na 5 ritten in de Dakar op de twintigste plaats. Het trio is de enige overgebleven 6×6 in wedstrijd. Als Ingels de Dakar uitrijdt, wint hij voor het tweede jaar op rij de 6×6-klasse.

“De voorbije dagen waren zeer lastig en slopend”, zucht Rumbekenaar Dave Ingels. “We hadden enkel de tijd om te eten, te drinken, een beetje te slapen en vooral om te rijden. Woensdag heb ik ook voor de eerste keer de tijd gehad om naar de stand te kijken. We staan twintigste en zijn nog de enige van onze klasse die in koers zijn. Finishen is dan ook het doel. Lukt ons dat, dan winnen we voor het tweede jaar op rij de 6×6-klasse.”

“De afgelopen dagen zijn we niet van pech gespaard gebleven. De truck heeft op zijn kant gelegen en we hebben een kapotte radiator moeten wisselen. Het is een bijzonder zware Dakar, maar we proberen ons eigen tempo aan te houden. Wanneer we zelf geen pech hadden, hebben we andere deelnemers proberen te helpen. Op het einde van de vijfde rit hebben we een wagen met kapotte motor getakeld. Hij stond op het strand langs de Stille Oceaan op veertien kilometer van de finish. De deelnemers die naar de Dakar kwamen om de duinen te zien, werden de afgelopen dagen op hun wenken bediend.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier