Charlene Vanneste en Tim Soenens winnen de Beach Run Koksijde

Winnaars van de 10 km: Charline Vanneste en Tim Soenens © FRO
Redactie KW

Meer dan duizend deelnemers boden zich aan in St. Idesbald, voor de Beach Run Koksijde, de vierde wedstrijd van het kustcriterium 2018. De lopers konden kiezen tussen 5 en 10 km.

Tim Soenens, de atleet uit Pittem die ook vorig jaar won, liep de hele wedstrijd aan de leiding van de 10 km. Hij finishte sterk in 35’07” en liet daarmee favoriet Benny Fischer (Oostende) ruim drie kwart minuut achter zich. Kevin Brysbaert (Westvleteren) won de spurt voor de derde plaats, voor Davy Stieperaere (Wevelgem) en veteraan Francis Vansteenbrugge (Zingem).

Bij de dames was er geen tegenstand voor Charline Vanneste, de hardloopster uit Meulebeke. Ze won in 39’22”, meer dan drie minuten voor Emely Butseraen, de criteriumwinnares van vorig jaar uit Oostduinkerke, en Sophie Tuttens uit Meulebeke.

Vijf kilometer

Op de 5 km ging de zege bij de heren, in 17’55”, naar oud-winnaar Valentin Poncelet uit Brussel. Hij won met grote voorsprong, voor Koksijdenaar Sam Blanckaert en marathonloper Andy Vanhaelewijn (Ingelmunster). Bij de dames noteerden we een eerste plaats voor Elke Spriet (Pittem). Ze won in 22’08” voor Katrijn Van Hulle uit Ingelmunster en Tine Vandenbussche uit Beveren.

De top drie bij de dames op de 5km: Katrijn Van Hulle (2), winnares Elke Spriet, Tine Vandenbussche (3) en sportschepen Dirk Dawyndt van Koksijde.
De top drie bij de dames op de 5km: Katrijn Van Hulle (2), winnares Elke Spriet, Tine Vandenbussche (3) en sportschepen Dirk Dawyndt van Koksijde.© FRO

De volgende wedstrijd van het kustcriterium is op vrijdag 27 juli in Wenduine (16km).

(FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier