Brugstraat in Boezinge ontvangt Belgische kampioene Morena Vanhoorne

Morena met haar broer Maxime en haar ouders, samen met FLAC-trainer en raadslid Ives Goudeseune, raadslid Jan Laurens en schepen Katrien Desomer en de toegestroomde supporters. © (Foto RL)
Redactie KW

Op zondag 9 september behaalde de 16-jarige Moreno Vanhoorne de Belgische titel op de 400 meter atletiek in het Leuvense. Ze werd op applaus onthaald bij haar thuiskomst in de Brugstraat.

Morena sloot op haar zevende aan bij de Ieperse atletiekclub FLAC. “Ik train elke week drie maal in ploeg en twee maal individueel” vertelt de jonge, schuchtere maar sportieve dame. “Deze inspanningen lonen. Het voorbije seizoen verbeterde ze al drie maal haar persoonlijk record en werd ze in Gentbrugge ook al Vlaams kampioene. Ondanks het probleem met haar lenzen kon ze de concurrentie in de finale achter zich houden en mocht ze op het bovenste trapje van het podium plaats nemen. Ze liep de 400 meter in een tijd van 58’42”, verduidelijken de trotse ouders Kris en Evelyne Delva. Het nieuws raakte snel bekend en na een oproep op social media, troepte een enthousiaste groep straatbewoners samen om Morena hartelijk te ontvangen.

(RL – Foto RL)