Brugse shorttrackers zorgen voor knappe prestatie op EK

Het Belgische team in Dordrecht met rechts Rino Vanhooren en David Danneel. © (Foto Facebook Ward Pétré)
Redactie KW

De Belgische mannenploeg met Rino Vanhooren en David Danneel eindigden in het Nederlandse Dordrecht zesde op de 5.000 meter aflossing.

Ons land finishte zondag als tweede in de B-finale op negen seconden van Italië, maar nipt voor Letland. Dat was goed voor een zesde plaats in de eindrangschikking of een evenaring van het beste resultaat door een Belgische aflossingsploeg. Een zeer sterke prestatie dus van het Belgische team, met Bruggeling Rino Vanhooren en David Danneel uit Zandvoorde als lid van de Brugse Schorttrack Club (BSC). De drie andere rijders waren Stijn Desmet, Ward Pétré en Adriaan Dewagtere.

Bondscoach Pieter Gysel ambieerde geen grootste prestaties met de relay maar kan dus best tevreden zijn. De federatie oordeelde dat het een mooie kans was om ervaring op te doen. Daarom werden Dewagtere en ook Danneel aan deze afvaardiging toegevoegd.

Stijn Desmet en Ward Pétré behoren tot het elitekorps van het Belgische shorttrack en trainen sinds augustus samen met de Nederlandse selectie in Heerenveen, een project dat wordt gesteund door het BOIC, Sport Vlaanderen en de KBSF. De schaatsers moeten echter op jaarbasis duizenden euro’s uit eigen zak betalen alsook hun huisvestingskosten.

Rino Vanhooren kon naar de vorige Olympische winterspelen maar moet zich nu tevreden stellen met een plaats in de subtop. De Bruggeling pendelt voortdurend tussen Brugge en Gent om voldoende uren op het ijs te maken en wil aan alle instanties die de sport steunen tonen dat hij het kan, dat hij het zonder grote middelen waard is.

(ACR – Foto Facebook Ward Pétré)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier