Brugse Kunstschaatsclub trekt aan de alarmbel

We zien BKSC-schaatsers Saartje Lannoo, Amélie Vanden Bussche, Yara Lannoo, Julie Vanden Bussche, Shirly Sel en Lluc Verschelden. (Foto ACR)
Redactie KW

De Brugse Kunstschaatsclub vraagt meer ijs zodat ze langer in eigen stad kunnen rijden en hiervoor niet hoeven uit te wijken. Ondanks de beperkte trainingsmogelijkheden blijven de schaatsers bevestigen. Twee meisjes zijn voor het Vlaams kampioenschap geselecteerd en dat is van de jaren negentig geleden.

BKSC had toen de startende Katrien Pauwels, negenvoudig Belgisch kampioen kunstrijden, en Ruben Blommaert, finalist in het paarrijden op de huidige Olympische Spelen. “Alles is nadien wat in verval geraakt. Tot 2010. We gaven de club nieuwe impulsen met nieuwe trainers. Nu staan we er weer. Een pluspunt en een bewijs dat er potentieel in de club zit”, stelt voorzitter Jan Dierick.

Tijdens de Beker van Liedekerke zorgden Brugse schaatsers voor puike resultaten. Charlotte Misseeuw schaatste een eerste plaats in haar categorie, Yara Lannoo en Julie Vanden Bussche werden respectievelijk tweede en zesde in hun reeksen. Zij stijgen van categorie en selecteerden zich voor het Vlaams kampioenschap, op 13 en 14 april in Wilrijk. In de categorie Young Adults werd het een Brugse feestje. Lainie De Kesel, Shirley Sel en Lluc Verschelden bezetten het volledige podium.

De Brugse Kunstschaatsclub moet straks op zoek naar alternatieve trainingsfaciliteiten, want de ijsbaan in het Boudewijnpark sluit op 25 februari, na amper vier maanden terug de deuren. “We vragen al jaren om de piste langer open te houden, maar het blijkt economisch niet haalbaar”, zucht de voorzitter. “Gelukkig kunnen we in Gullegem en ook op andere ijsbanen terecht, maar het ontbreken aan Brugs ijs maakt het toch allemaal moeilijker.”

Volgens de voorzitter is er een incentive bij de politici die beweren dat er in Brugge mogelijkheden zijn om een nieuwe schaatsbaan te bouwen. “We kunnen het rendabel maken en dat zou voor de jeugd een pluspunt zijn. Het gros van onze leden gaat hun seizoen nu verlengen, we moeten echter naar Gullegem.”

Daags voor de sluiting, zaterdag 24 februari vanaf 18 uur organiseert BKSC hun gala. Het moment voor de 150 leden om aan alle familieleden en bezoekers te tonen wat ze geleerd hebben. Ze steken nummers in elkaar, zij het tijdens een solokuur of in groep. Het thema is film. De foyer wordt eenmalig geopend. De inkom bedraagt 5 en 10 euro. Kaarten zijn verkrijgbaar in voorverkoop.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier