Bruggeling Sergei Ballengeer wint eerste profkamp op boksgala Middelkerke

Sergei Ballengeer won zijn eerste profkamp. © JLO
Redactie KW

De 35ste editie van het internationale boksgala kon terug op heel wat publieke belangstelling rekenen. Toeschouwers werden vooral na de pauze van heel wat spektakel voorzien.

Het eerste deel bracht voor de plaatselijke boksers weinig zoden aan de dijk. Dries Pillu van het Bredense team Singh verloor na een mooi gevecht de opener tegen de Bruggeling Peter Trobec op punten. De jonge Younes Rahmani was bij de pinken en was de betere van zijn tegenstander Tjorven Bornberg uit Poperinge.

Belgisch kampioene Amy Naert van Team Deco won de enige damespartij van de avond. Ze domineerde in haar bekende stijl en vooral op ervaring Limi Peeters en won dan ook verdiend op punten.

Thuisboksers Mike Vermeulen en Felix Okunomo vochten beiden een verdienstelijke partij maar gingen op punten de boot in. Voor Landry Kikoto van team Singh liep het minder goed af. Hij blesseerde zich aan de schouder en moest na KO afgevoerd worden.

Liridon Fazliu in actie.
Liridon Fazliu in actie.© JLO

Na de pauze kwamen de Elite boksers in actie. De opwarmer was voor de Oostendse Liridon Fazliu. Hij kreeg een rematch tegen Rutger Nijs van Bull Gym waar hij eerder dit jaar in Brugge op punten van won. Liridon, die paar dagen voordien nog ziek was, begon het sterkst aan de partij. De eerste ronde was dan ook duidelijk in zijn voordeel. Ronde twee ging naar Nijs die met enkele rake klappen counterde. Fysiek was de 27 jarige Fazliu echter oppermachtig en na enkele rake rechtse hoeken begon Nijs te wankelen. De zege op punten, de negende uit zijn carriere, was dan ook oververdiend.

Erik Nazarian nam de eerste profkamp voor zijn rekening. Na twee makke ronden werd zijn Georgische tegenstander gediskwalificeerd wegens twee publieke vermaningen voor onsportief gedrag. Een valse noot dus.

De voorlaatste kamp van de avond was veruit de spektaculairste. Sergei Ballengeer uit Brugge debuteerde na 17 amateurkampen (13W-4V) bij de profs tegen de waal Toma Gaetano. Vanaf de eerste gong gingen beide boksers er voluit voor. Ballegeer, die een stukje kleiner is, werkte veelal met zijn gevreesde linkerhoek. Gaetano wist echter van geen wijken en incasseerde ronde na ronde de ene rake klap na de andere. Op het einde van de vierde ronde ging de Waal dan voor het eerst door de kniëen. Uitstel van executie dacht men, maar wonderwel haalde hij de laatste gong. De puntentelling was een maat voor niets en na drie overtuigende verschillen mocht Ballengeer oververdiend zijn armen in de lucht steken.

Bula Brice uit de stal Tampere met wereldkampioene Delfien Persoon als verzorgster sloot tegen de Georgische Ambrosi Sutidze de avond af. Beide boksers hadden verschillende waarschuwen nodig eer ze echt tot kampen kwamen. Ondertussen hadden beide boksers ook een publieke vermaning gekregen. Vier ronden later maakte de scheidsrechter er zelf een einde aan door Ambrosi Sutidze een tweede vermanning en dus uitsluiting te geven voor het slaan op het achterhoofd van de tegenstander. Een topavond die met een sisser eindigde.

(JLO – foto’s JLO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier