Brugge had eerste CRIT-loopwedstrijd

Giani Vanden Broecke, op de foto tijdens de Haventriatlon in Zeebrugge dit jaar, won de eerste 8000 CRIT. © (Foto ACR)

Een crit is een wedstrijd die bestaat uit verschillende laps op een afgesloten parcours. Deze wedstrijd 8000 CRIT had plaats nabij het Entrepot in Brugge, met start en finish aan het Handelsdok. Een crit is korter dan een traditionele loopwedstrijd op de weg, waardoor de intensiteit en de beleving voelbaar hoger zijn. De wedstrijd, goed voor ruim honderd lopers, werd zaterdagavond bij fris weer bij de mannen gewonnen door Giani Vanden Broucke.

De triatleet van Triatlon Brugge Team staat bekend als een vlugge loper en won met een snelheid van ruim twintig kilometer per uur. Hij finishte in 14’23” voor Tomas Debevere (14’35”) en Thijs Blondeel (15’20”). Joris Basslé werd vierde, Stijn Lycke vijfde.

Voordien had de wedstrijd bij de dames plaats, met het startschot dat werd gegeven door de toekomstige sportschepen Franky Demon. Sofie Forton werd eerste in 19’19” voor Elke Rogge (19’37”), Sylvie Fermaut (19’55”), Sabrina Samaey en Barbara Geschier.