Broers Lodens Europees kampioen jiujitsu

Redactie KW

Ian en Ryan Lodens grijpen Eerste Europese titel bij de senioren.

In het Poolse Gliwici zijn de broers Ian, volgende dinsdag 20 jaar, en Ryan (18) Lodens uit Knokke-Heist Europees kampioen geworden in Duo Classic bij de senioren.

“Ingebeeld gevecht”

“Duo Classic is een ingebeeld gevecht tussen twee personen. Er zijn twaalf opgelegde aanvallen verdeeld in drie reeksen, waarbij deze in een wedstrijd door elkaar gevraagd worden door een scheidsrechter”, legt Ian uit.

“Men moet dus zo snel mogelijk handelen waarbij de verdediging vrij is en met de volgende bewegingen: gooien, klemmen, slaan en wurgen. Uiteraard op hoge snelheid. De jury geeft per reeks punten en het koppel met de meeste punten op het einde van de wedstrijd wint”, legt Ian uit.

Winnaar Belgium’s Got Talent

De broers Lodens wonnen in de finale tegen Frankrijk met 68-74. Het is de eerste keer dat ze samen Europees kampioen worden. Vorig jaar bij de junioren waren ze goed voor brons en de jaren daarvoor konden ze niet samen aan een EK deelnemen omwille van hun leeftijdsverschil.

Eerder dit jaar werden Ian en Ryan in Abu Dhabi voor de derde keer op rij wereldkampioen. En voor Ian is het overigens een gouden week: vorige week won hij samen met zijn vriendin Natascha Van Es het VTM-showprogramma Belgium’s Got Talent.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier