Broer en zus Dekeyser heer en meester in Guynemerloop

Julie Voet die de jogging op haar naam schreef, samen met broer en zus Thomas en Lynn Dekeyser. © (Foto RB)

De Metje Zitteloop was nog niet helemaal koud of de 47ste Guynemerloop in Poelkapelle stond al op de agenda. Onder een stralend zonnetje draaide men zondag rondjes rond de kerktoren.

De jaarlijkse Guynemerloop laat ook iedere keer de jeugd lopend door het decor trekken. En daar wordt ook gespurt op de snee. Na de jeugd draaien de joggers hun rondjes. 63 atleten gingen onder de startvlag door. Zillebekenaar Sander Cottignies deed 9’25” over de 2,8 km en won voor Stan Cottignies. Rember Keteleer finishte als 3de op 20 “van de winnaar. Damiano Vervaeke nestelde zich op plaats nummer 4 en Langemarkenaar Thijs Verstraete legde beslag op een vijfde plaats op 1 minuut van de winnaar. Bij de dames leverde de Boezingse Julie Voet een knalprestatie, zij liet de Lendeleedse Alana Polfiet 24 seconden achter zich. “Ik won nu voor de tweede maal in het Bakelandt loopcriterium, na St. Juliaan mocht ik nu in Poelkapelle met de bloemen zwaaien. Ik voelde mij in supervorm en muisde er van bij aanvang vanonder, om nooit meer bedreigd te worden. Zaterdag loop ik het Belgisch kampioenschap op de piste (3000 en 5000m) in Kessello” stelde Julie Voet De plaatselijke Lana Terryn werd derde en de Poelkapelse Noor Desmyter vierde. Op de vijfde stek arriveerde de Langemarkse Hilde Liefooghe.

Thomas en Lynn, broer en zus, domineren

Bij de dames waren er in de stratenloop 55 vertrekkers. Het werd het een felle strijd tussen de vroegere winnares de Boezingse Ilse Geldof en de Koekelaarse Lynn Dekeyser (18 jaar). Deze laatste trok na een boeiend duel aan het langste eind. “In het begin liep ik mijn eigen tempo en liet Ilse een 30-tal meter voorop. Ik kroop beetje bij beetje terug en op 250 meter van de finish spurtten we voor de bloemen. Ik deed 26’54” over de 7 km en won, Ilse strandde op 7 seconden. Hilde Vanheuhe werd derde, Lies Deruddere vierde en de plaatselijke Nele Louwagie vijfde” haalde Lynn aan.

Het erepodium met Thomas Dekeyser, Cedric Callewaert en Joris Moeyaert.
Het erepodium met Thomas Dekeyser, Cedric Callewaert en Joris Moeyaert.© (Foto RB)

“Ik heb zojuist mijn studies Bachelor secundair onderwijs afgerond. Veel tijd tot trainen stak er niet in. Het is pas de laatste maand dat ik de loopschoenen weer aantrok. Ik loop bij de Dadizeelse Vrije Sporters en deed een deugddoende hoogtestage in Font Romeu onder de hoede van trainer Armand Parmentier” weet toekomstig winnaar Koekelarenaar Thomas Dekeyser. In de eerste ronde lagen we met een achttal atleten voorop. Vanaf de tweede ronde dreef Joris Moeyaert het tempo op en bleef ik samen met Cédric Callewaert mee voorop. Bij het ingaan van de derde ronde gaf ik een extra prikje en na 10.300 km finishte ik in een tijd van 34’57”. Cédric Callewaert werd 25 seconden later afgevlagd en Joris Moeyaert pikte een derde plaats in 30 seconden later. Davy Stiepperaere werd vierde en Kevin Bruysbaert 5de Langemarkenaar Dominique Alleman finishte als zesde.