Brigitte Becue wil voorzitter van Koninklijke Belgische Zwembond worden

Brigitte Becue kroonde zich vijf keer tot Europees kampioene. © a-BELGA
Redactie KW

Ex-topzwemster Brigitte Becue behoort tot de zes kandidaten om Michel Louwagie op te volgen als voorzitter van de Koninklijke Belgische Zwembond (KBZB). Dat heeft Johnny Van der Straeten, ondervoorzitter bij de KBZB, dinsdag bevestigd.

De 45-jarige Becue, die zich net als Appelboom hoofdzakelijk toelegde op de schoolslag, nam vier keer deel aan de Olympische Spelen (van Seoel 1988 tot en met Sydney 2000). De West-Vlaamse kroonde zich vijf keer tot Europees kampioene, waarvan drie keer in groot bad. Eerder was ze trainster bij de Vlaamse en Franstalige zwemfederaties.

Ook Sidney Appelboom, Bram Cops, Marc Huberty, Daniel Motton en Georges Straetemans dienden hun kandidatuur in. “We hadden niet gedacht dat er zoveel kandidaten zouden zijn”, verklaart Van der Straeten. “Zij zullen op 18 en 19 april hun programma mogen komen toelichten bij de raad van bestuur. We zullen hen onder meer vragen hoe ze hun rol zien.”

De nieuwe voorzitter wordt op 15 mei verkozen en aangesteld door de Algemene Vergadering van de KBZB. AA Gent-manager Michel Louwagie staat sinds 1998 aan het roer van de zwembond.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier