Bram Louwije in Kernteam voor Spelen in 2020

Bram Louwije: "We wisten al lange tijd dat die test in februari belangrijk was." (GF) © GF
Redactie KW

De gymnast uit Brielen is opgenomen in de Nederlandse selectie die straks aan de voorbereiding start op de Olympische Spelen van 2020 in Tokio. Dat maakte de Nederlandse bondscoach Bram van Bokhoven bekend.

Bram Louwije liet zich in juni vorig jaar naturaliseren tot Nederlander, omdat de Brielenaar al jaren in ‘s Hertogenbosch woont en traint en ook denkt bij onze noorderburen meer kans te maken op een kwalificatie voor de Olympische Spelen. Met de Belgische ploeg greep hij in 2016 nog net naast een olympisch ticket in het Test Event. Nederland staat bekend als een turnnatie en heeft met Epke Zonderland ook een absolute wereldtopper in de rangen.

Met het oog op de Olympische Spelen van 2020 in Tokio vond vorig weekend de ‘Nationale Test’ plaats in Nederland. Op basis van die resultaten maakte bondscoach Bram van Bokhoven zijn ‘Kernteam Tokyo’ bekend. Bram Louwije maakt samen met Anthony van Assche, Michel Bletterman, Bart Deurloo, Frank Rijken, Casimir Schmidt, Bram Verhofstad en Epke Zonderland deel uit van dit Kernteam.

Bundesliga

“Natuurlijk ben ik enorm tevreden”, reageert Bram Louwije. “We wisten al lange tijd dat die test in februari belangrijk was. Het verliep supergoed voor mij en nu kreeg ik dus te horen dat ik mijn plaatsje in het team veroverd heb. Deze selectie betekent dat we nu met acht jongens zullen strijden voor een teamticket voor de Olympische Spelen in Tokio.”

Net als de voorbije jaren zal Bram Louwije ook nu opnieuw in competitie aantreden in de Duitse Bundesliga. “Die start in maart en halfweg maart ga ik ook naar Baku voor een wereldbekerwedstrijd. De selectiewedstrijden voor het Europees en wereldkampioenschap staan pas in juni gepland.”

(KPL)