Bram Eelbode navigeert volgend jaar opnieuw Kris Princen

11/11/17 om 15:41 - Bijgewerkt om 15:40

Bram Eelbode reed in de Condroz Rally zijn laatste wedstrijd met Kevin Demaerschalk. De Beernemse copiloot gaat vanaf volgend seizoen opnieuw Kris Princen navigeren.

Bram Eelbode navigeert volgend jaar opnieuw Kris Princen

Een archieffoto van Bram Eelbode en Kris Princen. © KRANT VAN WEST-VLAANDEREN

Bram Eelbode was vier seizoenen lang de vaste copiloot van Brusselaar Kevin Demaerschalk. Dit jaar reed het duo een beperkt BK-programma met een Citroen DS3 R5 van J-Motorsport.

"Kevin wil volgend jaar graag een volledig BK rijden, maar daar heb ik geen tijd voor", vertelt Eelbode, die een bankkantoor uitbaat in Aalter. "Het was aanvankelijk de bedoeling dat Kevin vier wedstrijden met mij zou rijden en vier met een andere copiloot. Vlak voor de Condroz contacteerde Kris me echter met het voorstel om opnieuw samen te rijden. Na onderling overleg was de beslissing snel genomen. Kevin kon zich erin vinden aangezien hij toch een andere co moest zoeken voor de overige wedstrijden."

Eelbode was van 2007 tot 2012 al copiloot van Kris Princen. Samen wonnen ze in 2008 de TAC Rally van Tielt. "Aangezien we al zes jaar samenreden, zitten Kris en ik op identiek dezelfde golflengte. Maar een volledig kampioenschap zit er in elk geval niet in volgend jaar", aldus Bram Eelbode, die de gestopte Peter Kaspers vervangt.

Princen gaf eerder reeds aan dat hij volgend jaar een viertal BK-wedstrijden wil rijden met een Skoda van BMA.

(JDH)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!