Bouffier en Abbring moeten opgeven in Ieper

23/06/18 om 09:20 - Bijgewerkt om 09:19

Zoek in het klassement niet langer naar Bryan Bouffier of Kevin Abbring. Na een scratch op de 9 km lange openingsproef van Langemark, ondanks zijn 17de plaats in de startorde, ging de Fransman van de baan op de volgende proef. De Nederlander stond met een beschadigde voorwielophanging aan de kant. Exit de twee belangrijkste concurrenten van Thierry Neuville.

Bouffier en Abbring moeten opgeven in Ieper

Achter het leidende drietal volgen Kevin Demaerschalk, enthousiast over zijn gloednieuwe Citroën C3 R5, en Keith Cronin, de leider in de strijd voor het Brits kampioenschap. Daarna volgen een reeks Skoda's tot de 12de plaats, enkel onderbroken door de Ford Fiesta van Matt Edwards. Adrian Fernémont en Davy Vanneste vervolledigen de Top 10, gevolgd door Sébastien Bedoret op 2"3. De Peugeot 208 T16 van Guillaume de Mevius et Martijn Wydaeghe volgt op de 13de plaats.

Na een eerste scratch op Langemark (KP 1), moest Claudie Tanghe de wet van Patrick Snijers ondergaan in de officieuze Porsche Cup. Het verschil bedraagt momenteel amper 13"7. Fredericq Delplace volgt op 16"2 van de Europese kampioen van 1994. Tim Van Parijs moest al opgeven voor de start van de eerste klassementsproef door een probleem met de versnellingsbak.

In R2 staat Joachim Wagemans aan de leiding met zijn Peugeot 208, gevolgd door de Belgische Juniors Grégoire Munster en Jean Dilley op respectievelijk 32"0 en 41"8.

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!