Bokser Kobe Vandekerkhove gooit de handdoek in de ring

Redactie KW

Na twaalf jaar competitieboksen zet Kobe er enkele maanden vroeger dan voorzien een punt achter, door het uitvallen van zijn huidige trainer en mentor JP Poppe.

De Roeselaarse profbokser Kobe Vandekerkhove nam donderdagmiddag een drastische beslissing. Na twaalf jaar competitieboksen wierp hij nu definitief de handdoek in de ring. “Ik wens eerst en vooral mijn vriendin, familie, vrienden, sponsors en supporters te bedanken voor de steun die ik kreeg al die jaren”, schrijft de bokser op zijn Facebookpagina. “Ook wil ik mijn trainingspartners bedanken voor de goede voorbereiding op de wedstrijden.”

Bokser Kobe Vandekerkhove gooit de handdoek in de ring


De voorbije jaren was Magic vooral actief in het buitenland. Zo was zijn laatste kamp in Frankrijk tegen kampioen Cedric Vitu. Zijn profpalmares mag gezien zijn, met in totaal 52 kampen, waarvan 24 overwinningen, 24 verliespartijen en 4 draws. Daarnaast behaalde hij ook drie Belgische weltertitels.

“De buitenlandse avonturen en vele titelgevechten zullen me altijd bijblijven. Het was een lange, lastige maar mooie rit die nu eindigt. Tijd voor iets anders”, wat laat Kobe Vandekerkhove voorlopig in het midden. De voorbije maanden zagen we hem wel geregeld opduiken tijdens stratenlopen.

(SBR – foto SBR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier