Bokser Hedi Slimani stopt na zoveelste tegenslag

Na zijn verloren kamp om de Beneluxtitel kapt Hedi Slimani ermee © VDB
Redactie KW

Pech voor Hedi Slimani. De Lichterveldenaar moest vorig weekend op het boksgala in Ingelmunster met twee breuken in de hand de strijd staken. Na de kamp liet Hedi weten dat dit waarschijnlijk zijn laatste is geweest.

De kamp tussen Steve Jamoye en Hedi Slimani voor het Benelux-kampioenschap was misschien wel de mooiste die we in vele jaren zagen in West-Vlaanderen. De boksers waren zes ronden elkaar waard en bestookten elkaar voortdurend. In de achtste ronde liep het echter mis voor Hedi. “Ik voelde dat ik niet meer kon doorslaan met mijn linkerhand”, zegt Hedi. “In het begin van de negen ronde riep ik er de dokter bij en die was vrijwel zeker dat er een breuk zou zijn in de hand. Ik besliste om te stoppen. Na de kamp stelde de dokter vast dat er twee beentjes van de middenhand gebroken waren.”

“Ik word al wat ouder en ik wil nu eens voor mijn gezondheid kiezen”

“Ik had meteen door dat het erg was”, legt Hedi verder uit. “Het verdict was dan ook hard. De middenhandsbeentjes drie en vier van mijn linkerhand zijn gebroken. Misschien moet ik uit dit alles wel mijn conclusies trekken. Ik word ook al wat ouder en het wordt tijd om voor mijn gezondheid te kiezen. Ik ben al van ver teruggekeerd (na zijn verloren kamp in Rusland keerde Hedi terug met een gesprongen appendix en twee tumoren aan de darmen, red.). Ik heb ook heel wat mooie kampen op mijn teller staan en in totaal bokste ik 32 profkampen en een goede 70-tal liefhebberskampen. Het wordt tijd om af te bouwen. Graag wil ik als coach het team van Filiep Tampere versterken. Ik moet eerst alles wat laten bezinken, maar ik vermoed dat mijn besluit vast staat.” (PVDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier