BK-marathon draait uit op ontgoocheling voor Casteele, brons voor Deketelaere

Steven Casteele zal binnenkort zijn kuit laten onderzoeken. © (Foto JS)
Redactie KW

Annelies Deketelaere werd knap derde op het BK-marathon in Eindhoven. Steven Casteele moest vrede nemen met de vierde plaats. Een groote ontgoocheling voor de Wevelgemnaar, want hij ging resoluut voor de titel.

Annelies Deketelaere maakte als derde van het BK-marathon in Eindhoven de voorspellingen hard. De 32-jarige Hoogleedse droomde stilletjes van een besttijd. Ze zat na 30 km nog op het vereiste schema, maar het warme zomerweer, de strakke wind en de talrijke eenzame kilometers waren er teveel aan. Ze bleef met 2u50’52 precies 1’48” van haar chrono in 2014 in Eindhoven. Meer dan brons kon niet: Nina Lauwaert liep met 2u30’24” de vijfde Belgische prestatie ooi. Zilveren Karen Van Proeyen haalde 2u39’48”.

Bij de mannen ging Steven Casteele bij zijn marathondebuut meteen voor de titel en een duik onder 2u20’00”. Hij passeerde na 30 km nog als eerste landgenoot, maar daarna volgde een lijdensweg. De 24-jarige Wevelgemnaar viel naar de vierde plaats terug en kwam aan na ruim 2u27’00”.

“Ik ben zwaar teleurgesteld in mijn lichaam”, laat hij weten. “Na maanden hard werk en ideale voorbereiding is mijn debuut niet gegaan zoals gehoopt. Door stramme kuiten na vijf kilometer en dan later krampen veranderde het normaal zo plezanten lopen in een ware hel. Ontelbare keren moest ik stoppen. Ik ben zelfs twee keer gaan zitten. Uiteindelijk besloot ik om toch verder te lopen. Ik moest het lopen wel afwisselen met wandelen. Het enige positieve dat ik onthoud is dat ik karakter getoond heb en ben blijven doorgaan tot het einde, want per stap die ik zette, groeide de ontgoocheling, net zoals de goesting om te stoppen.”

Binnenkort laat hij zijn kuit onderzoeken.

(HB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier