Bellegemnaar Leonardo Strynckx op Boksgala Zwevezele: “Tijd voor revanche”

Leonardo Strynckx is Belgisch kampioen bij de nieuwelingen. (Foto Bart) © VDB
Redactie KW

Op zaterdag 11 november organiseert Boxing Team Houtland zijn Boksgala in Zwevezele. Naast de profkampen zullen er ook drie amateurkampen plaatsvinden met leden van de eigen club. Bellegemnaar Leonardo Strynckx (18) neemt het in de klasse tot 53 kg op tegen Amin Ameziani van JAH Boxing Academy Brussels.

“Ik wil revanche nemen voor mijn jongste nederlaag”, is Leonardo meteen duidelijk. “Het is ondertussen de vierde keer dat ik tegen Amin Ameziani zal boksen. De eerste kamp kon ik winnen. De tweede maal had ik nooit in de ring mogen plaatsnemen, aangezien ik eigenlijk te ziek was om te boksen. Ik beet dan ook in het zand. Bij onze laatste ontmoeting op 23 september in zijn thuisclub in Brussel, waar er 5.000 man aanwezig was, werd ik zwaar bestolen. Nu is het dus tijd voor revanche.”

De Bellegemnaar weet al hoe hij het zal aanpakken. “Hij vliegt vooruit, dus ik zal hem laten komen en mijn eigen stijl hanteren. Dat wil zeggen veel bewegen en zijn aanvallen counteren. Het is een kamp die ik zeker kan winnen. Ik zal tonen wat ik in mijn mars heb.”

Kalender nog onbekend

Leonardo, wiens broer Manolito ook bokst, kroonde zich in maart van dit jaar tot Belgisch kampioen bij de nieuwelingen. “Ik ben tweedejaars, maar kan volgend jaar weer aan het BK deelnemen. Ik wil mijn titel graag verlengen. Hoe mijn programma er dit seizoen nog zal uitzien, weet ik niet goed. Ik concentreer mij nu op mijn kamp in Zwevezele. Aangezien mijn pa Jean-Pierre met zijn bedrijf ‘JPS Fair Fights’ tot zelfs in Parijs ringen en verlichting plaatst op boksgala’s worden we op veel plaatsen gevraagd om te boksen. Onder meer Leffinge, Izegem of Namen kunnen nog op de kalender komen.”

Aan ambitie ontbreekt het de jongeman alleszins niet. “Ik ben nu 18 jaar en drie jaar met boksen bezig. Ik blik tevreden terug op mijn eerste competitiejaar, maar wil hard blijven trainen om mijn doelen te bereiken. Als amateur droom ik ervan om in de nationale ploeg te geraken en de Olympische Spelen te betwisten. Als prof is het uiteraard mijn droom om een grote titel zoals het wereldkampioenschap binnen te halen. Ik heb alleszins nog een lange weg te gaan”, rondt Leonardo Strynckx af. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier