Belgisch talent op CrossCupmanche in Roeselare

Foto Jos
Lode Blomme

De derde manche van de Easykit CrossCup is op zondag 26 november weer de enige selectiewedstrijd voor Belgische atleten voor het EK van twee weken later in Slowakije.

De voorafgaande Westlaanrun vindt dit jaar niet vlak voor de Roeselaarse CrossCup plaats zoals de voorbije jaren, maar wordt komende zaterdag al gelopen. Voor de 20ste editie van de laatste manche van Roeselare Loopt pakt organisator KAVR uit met een vernieuwd parcours, voor het eerste een kidsrun en enkele nieuwigheden zoals doortochten en de aankomst in de Expohallen. De Westlaanrun is ook dit jaar ten voordele van Muco en in samenwerking met KLOEN.

De 36ste Roeselaarse CrossCup wordt een grote week later op domein Schiervelde voorafgegaan door een cross voor politie en hulp- en stadsdiensten. Daarna komt de jeugd aan de beurt en in de namiddag de seniors. De organisatoren mikken dit jaar vooral op Belgisch talent, zowel bij de dames en de heren. Bij de heren is het vooral uitkijken naar Isaac Kimeli, Abdi Bashir en Soufiane Bouchikhi, maar ook naar de Gullegemse broers Steven en Mathijs Casteele van KKS. Jeroen D’Hoedt zal normaal deelnemen aan de korte cross.

Evy Pieters nieuw bij KAVR

Bij de dames is het nog afwachten of Louise Carton van de partij zal zijn. Sofie Van Accom, Imana Truyers en de Diksmuidse Hanna Vandenbussche van het plaatselijke KAVR hebben hun deelname wel al bevestigd, net als Evy Pieters, die recent is overgekomen van Houtland AC en bij de Roeselaarse club nu begeleid wordt door Veerle Dejaeghere. De Ardooise 13-voudige winnares van de CrossCup heeft nog even getwijfeld of ze er na de zege met de KAVR-masters in de Relays in Gent nog meer CrossCupmanches zou bijnemen, maar besliste om dat nu toch niet te doen.

Bij de masters in het uitkijken naar de lokale Henk Vandermeersch, KAVR verwacht ook iets van de jeugdige atleten Lien Goossens en Iwein Bau.