Beernemnaar Hannes Vandermoere stopt met triatlon

Hannes Vandermoere won in 2015 de Kallemoeietriatlon in Beernem. © ACR
Redactie KW

Hannes Vandermoere zoekt volgend jaar in het lopen een nieuwe uitdaging.

Hannes Vandermoere, komende Nieuwjaarsdag 29 jaar, begon ongeveer 15 jaar geleden met triatlon. “Vanaf toen heb ik zowat alles aan de kant geschoven om er elke dag volledig voor te gaan. Het was afzien, genieten, de pijn verbijten, doorgaan, vallen, weer opstaan”, laat hij via de sociale media weten. “Ik heb bij de vele clubs waar ik de voorbije jaren actief was ook veel mooie momenten beleefd.”

De Beernemnaar was lid van het Triatlon Brugge Team, SMO-Specialized, Club Shifting Gears en tot en met vorig seizoen bij het Leie Triatlon Team Deinze.

“Binnenkort wachten mij enkele nieuwe uitdagingen en of avonturen waardoor ik mij niet meer voor de volle honderd procent op het triatlon kan toeleggen. Het afgelopen jaar wees uit dat half trainen niet aan mij besteed is en daarom heb ik besloten om niet langer meer te zwemmen en te fietsen.”

Vandermoere won in 2012 de Grote Prijs Jimmy Beuselinck in Oedelem, in 2013 en twee jaar later de Kallemoeietriatlon in Beernem. In 2015 was dat ook de Veloopzwem in De Haan en de Halven van Damme. In dat jaar was hij het meest succesvol met tevens een zilveren medaille op het BK halve afstand in Deinze en een tweede plaats in Brugge, alsook in de Boerekreektriatlon.

Vandermoere zoekt volgend jaar in het lopen een nieuw avontuur. In het triatlon zal hij achter de schermen onder meer actief zijn bij Bruggeling Dries Demeulenaere.

(ACR/foto ACR)