Avanti Lissewege gaat voor behoud

Avanti.
Redactie KW

Het fanionteam van Avanti Lissewege startte het seizoen goed met een gelijkspel tegen kampioen Male. Momenteel kampt de ploeg met blessures, zodat de wedstrijd van zaterdag tegen Koekelare belangrijk wordt met het oog op het behoud.

Achterspeler Jens De Clercq, die de gekwetste Gaétan Pyckavet vervangt, heeft er een goed oog in. “We kennen een goed seizoen met hoge ups en toch wat downs”, aldus Jens. “Karel Maelegheer viel op de eerste speeldag geblesseerd uit voor de rest van het seizoen. Gaétan Pyckavet is ook al voor de rest van de competitie uit met een rugblessure. Een speler als Gaétan vervang je niet zomaar dus moeten we ons systeem aanpassen. We hebben natuurlijk een heuse thuisreputatie opgebouwd. De hel van Lissewege is voor iedere tegenstander moeilijk.”

“Ons team in de derde afdeling doet het uitstekend en ze hebben de laatste jaren veel geleerd. Gertjan Vanhoutte en Thomas Defauw hebben beiden al ervaring opgedaan in de eerste afdeling en stralen hun ervaring wel wat af op hun ploeg. Het is een talentvolle ploeg die nu ook mentaal klaar is voor de volgende stap. Ik denk dat het nu ook aan hen is om te tonen dat ze klaar zijn voor het grote werk en eventueel al kunnen aankloppen bij de eerste ploeg. We kijken al uit naar de kampioenenviering bij de heren en onze dames , die leider zijn in tweede afdeling.”

“Onze scholieren hebben al een paar keer kunnen proeven van de herenreeksen en dat is ze goed bevallen. Ze hebben veel talent en zijn een goeie groep om mee te werken. Dit is natuurlijk grotendeels de verdienste van Rik Fack die hen klaargestoomd heeft. Ik denk dat iedereen in de krachtbalwereld uitkijkt naar de hervormingen die de federatie wil doorvoeren. Het is niet makkelijk en sommige regels zijn al makkelijker te implementeren dan andere. We hebben in de sport heel wat mensen die het goed menen met krachtbal en ik hoop dan ook dat de federatie die mensen de kans blijft geven om constructief mee te werken naar de uitbouw ervan. Onze sport zal er op lange termijn beter van worden.” besluit Jens.

(Jan Vanhecke)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier