Ardooie beweegt massaal tegen kanker

10/02/19 om 10:49 - Bijgewerkt om 10:47

De tweede editie van de Urban loop tegen kanker heeft meer dan 1200 urban lopers, joggers en wandelaars op de been gebracht in het centrum van Ardooie.

Ardooie beweegt massaal tegen kanker

Rechtstaand van links naar rechts: Flore Wulleman - Saar Degrieck - Lore Verhegge - Lovena Tytgat - Zoë Loyson en Vooraan van links naar rechts: Isalie Tytgat - Anne Degrieck - Lotte Vandoorne. © JC

Het idee om een eerbetoon te organiseren kwam vorig jaar van de kinderen van Juffrouw Lucrèce die overleden is aan kanker. Uit respect voor iedereen die met deze ziekte te maken heeft werd met 'Team Lucrèce' deelgenomen aan de honderd kilometer van Antwerpen, een run tegen kanker.

Om deel te nemen moeten de deelnemers 2500 euro neertellen. Door het gigantisch succes kunnen er dit jaar vier teams starten in Antwerpen. De Urban run is in Ardooie een waar volksfeest geworden dat begon met een indrukwekkende minuut stilte. 'Uit respect voor allen die er vandaag niet kunnen bij zijn omwille van deze ziekte", klonk het bij de organisatie.

(JM)

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!