Andy Vanhaelewyn en Elke Verleyen provinciale kampioenen stratenloop

Het podium bij de G-sporters met omroeper Henri, Kirsten Devos, Koen Hubrecht, Bart Boekhout, Luk Saelens, Danny Declercq, Dries Vandamme, Mia Frère en Jessica Bettens. © JS
Redactie KW

Dwars door Dadizele van vrijdagavond was ook het provinciaal kampioenschap stratenloop bij de Vrije Sporters. Andy Vanhaelewyn zette er zijn zegereeks verder, Elke Verleyen won haar eerste provinciale titel bij de vrouwen.

Andy Vanhaelewyn, aangesloten bij AVI, won op zijn gekende manier, van in de eerste ronde een hels tempo aanhouden, snel een bonus hebben en niet meer verzwakken tot de 11 kilometer onder de sloffen verdwenen was. Dat deed hij ook vrijdag en in de eerste ronde maakte hij het verschil in de licht oplopende Millesteenstraat. Hij had rap een bonus van een halve minuut op een viertal waaruit Timmy Vermeersch zich naar het einde loswerkte en nog tot op 15″ naderde van Vanhaelewyn, die als tweedejaars veteraan zijn jongere tegenstrevers het nakijken gaf en provinciaal kampioen werd. De zevende op rij was het voor de oud-Daiselnaar. Timmy Vermeersch haalde voor eigen volk de tweede plaats en werd kampioen in zijn reeks. Pieter Kesteloot was derde.

Bij de dames nam de Izegemse Elke Verleyen een voorzichtige start van de 7,4 km, maar kon op haar eigen tempo vanuit de vierde stek naar de kop oprukken om finaal als primus de meet te overschrijden. Haar eerste deelname in Dadizele leverde haar meteen ook de eerste provinciale titel op. De Moorsleedse Els Van Oost werd tweede, Anita Delvael – die na jaren inactiviteit de competitie hernam – vervolledigde het podium. Het organiserende Vrienden Atletiek Dadizele kan op een geslaagde organisatie terugblikken. (RBD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier